Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dáváme zlodějům mnoho šancí

Jindřichův Hradec - Zaparkovaná auta jsou stále cílem zlodějů. 

     Dva případy vloupání do osobních automobilů zaznamenali policisté v Jindřichově Hradci. V sobotu 25.7.2009 kolem 15:15 na parkovišti na Jiráskově předměstí rozbil neznámý zloděj okno u zadních dveří do vozidla Citroen Berlingo, ze kterého odcizil tašku s osobními doklady, doklady od vozidla, finanční hotovost 6.000 korun, 2 platební karty, MP3 přehrávač, hands free sadu a svazek klíčů. Poškozením skla u vozidla způsobil škodu 7.000 korun. Celková škoda zde dosáhla 18.050 korun.
     Druhý případ zaznamenali policisté v neděli 26.7.2009 po 13 hodině  na sídlišti Vajgar. Řidič, který si na malou chvíli odešel od svého zaparkovaného automobilu Škoda Favorit, přišel o příruční pánskou tašku, ve které byly uloženy osobní doklady a finanční hotovost ve výši 2.000 Euro. Řidič sám zloději napomohl také tím, že vozidlo ani neuzamkl. Zde je vyčíslená škoda dosáhla  52.400 korun.
     Oba případy signalizují stále platné pravidlo, že auto není tresor! Opouštět automobil ve kterém jsou uloženy cenné věci je vyložený hazard. Dopadení pachatelů této kriminality je také obtížné i s ohledem na včasnosti oznámení případu a odcizené věci. Často jde o peníze, cennosti, elektroniku a doklady, které pachatel rychle ukryje.
 

vytisknout  e-mailem