Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dávejte si pozor na své věci

KLADENSKO – Neodevzdáním nalezené peněženky, finanční hotovosti, mobilního telefonu a dalších věcí se dopouštíte trestné činnosti. 

Na policejní služebnu oznámil dne 23. července 2018 osmadvacetiletý muž z Kladenska, že po jedné hodině v neděli 22. července 2018 vytratil ze zadní kapsy kraťasů svoji peněženku. K této ztrátě došlo na trase od baru v Balcarově ulici do občerstvení přes třídu T. G. Masaryka.  Po zjištění tuto cestu prohledal, ale bez úspěchu. V peněžence měl poškozený nejen finanční hotovost, ale také osobní doklady včetně platební karty. Způsobená škoda činí 1 200,-Kč.

Dne 24. července 2018 v dopoledních hodinách opomenul čtyřiačtyřicetiletý muž ve Floriánské ulici v Kladně na lavičce položenou peněženku. Poté co se vrátil zpět, ale peněženku již nenašel. Obsahem peněženky byla finanční hotovost, osobní doklady a platební karta.  Poškozenému muži vznikla škoda ve výši 4 200,-Kč.

Policisté tyto dva případy prošetřují jako trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, směnek a cenných papírů.

Při cestování svozovým minibusem v úterý 24. července 2018 na trase mezi obcemi Theodor – Pchery vypadla peněženka poškozené třiašedesátileté ženě z Kladenska. Obsahem peněženky byla finanční hotovost, osobní doklady a platební karta. Vzniklá škoda celkem činí 9 100,-Kč.

Tento případ policisté prošetřují jako podezření z trestných činů zatajení nálezu a neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, směnek a cenných papírů.

Kladenští policisté neustále upozorňují občany, aby byli obezřetní a dbali zvýšené opatrnosti na své osobní věci. Z těchto důvodů je nutné své osobní věci, jako jsou doklady, platební karty, peněženky, finanční hotovost, mobilní telefony a další věci mít vždy pod kontrolou a v každém případě je nutné je mít zabezpečeny pod nějakým uzavřením.

Několik důležitých rad:

  • neustále mít svůj majetek pod dohledem a neponechávat ho nikde volně, ať se jedná o lavičku v parku, na autobusových zastávkách, na nádražích, v městské hromadné dopravě, ve zdravotnických čekárnách nebo nákupních střediscích, či restauračních zařízeních
  • peněženku, doklady i mobilní telefon ukládejte do vnitřních kapes oděvů pod uzavřením
  • peněženku a doklady noste pokud možno odděleně 
  • nejen v ulicích měst, ale také v prostředcích MHD věnujte zvýšenou pozornost svým peněženkám, mobilním telefonům, taškám, kabelkám a zavazadlům 
  • finanční hotovost, peněženky, mobilní telefony, doklady vždy mějte pod bezpečným uzavřením kabelky, tašky, ledvinky nebo alespoň pod zipem v kapse
  • pokud u sebe nosíte bezpečnostní kód k platební kartě, noste jej odděleně od karty 
  • pokud vám byla platební karta odcizena, ihned zablokujte účet. 

    nprap. Jana Šteinerová

    tisková mluvčí

    P ČR  Kladno

    25. července 2018

vytisknout  e-mailem