Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dávejte si pozor při rozměňování peněz

KLADENSKO -  Po odchodu dvou mužů z prodejny chyběly v pokladně finance. 

Policie upozorňuje občany a převážně prodávající, aby při rozměňování peněz vždy věnovali zvýšenou pozornost a nikdy neponechávali své peněženky nebo pokladny bez dozoru. Zloděj umí využít i malou chvilku vaší nepozornosti ve většině případů ve svůj prospěch. Při rozměňování peněz v obchodě při nákupu s prodávajícími nebo na ulici s jednotlivci, buďte obezřetní a dbejte vždy zvýšené opatrnosti, neboť pachatel vás většinou již oslovuje za účelem obohatit se získáním vašich financí . 

Dne 1. února 2017 byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu krádeže, který nyní prošetřují policisté obvodního oddělení ve Stochově.

V dopoledních hodinách dne 25. ledna 2017 přišli k prodávajícímu do trafiky ve Stochově dva muži, kteří nejprve měli zájem nakupovat cigarety a ostatní zboží. V rámci nákupu neustále rozměňovali dvě dvoutisícikorunové bankovky. Po jejich odchodu z prodejny prodávající zjistil, že mu v pokladně chybí finanční částka ve výši 8 500,-Kč.

K odcizení finanční částky došlo při chaotickém jednání  v průběhu manipulace s bankovkami, které úmyslně vyvolali podezřelí muži. V této situaci ihned využili nepozornosti poškozeného a z poklady v daném okamžiku odcizili finance.

Policisté po dvou podezřelých mužích pátrají.

Policie dále vyzývá občany, kteří  po jedenácté hodině v sobotu 25. ledna 2017 spatřili dva podezřelé muže pohybující se poblíž prodejny trafiky ve Stochově, aby poskytli informace na policejní služebnu nebo na linku 158.

Kladenští policisté by touto cestou chtěli upozornit všechny prodávající na podezřelé pachatele, kteří by se mohli pohybovat a páchat trestnou činnost i v jiných městech, a to  nejen na území okresu Kladno.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

3. února 2017

 

vytisknout  e-mailem