Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dávejte u vody pozor na své děti

JIHLAVSKO: Žena si nehlídala dvě velmi malé děti v bazénu 

Policisté prověřují případ, ke kterému došlo v neděli 16. června v jihlavském plaveckém areálu. Dvě velmi malé děti se zde pohybovaly bez dozoru dospělého a v bazénu došlo k tonutí. Jedno z dětí bylo zdravotnickou záchrannou službou transportováno do nemocnice, druhé si převzal zákonný zástupce.
Oznámení o nešťastné události přijali policisté před půl čtvrtou odpoledne. Vyjeli na místo a provedli veškerá šetření. Úkony trestního řízení zahájili pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. V současné době policisté případ prověřují, zjišťují průběh nešťastné události a veškeré okolnosti, které tonutí předcházely.

Vzhledem k této nešťastné události policisté opět připomínají, že musí rodiče svým dětem věnovat patřičnou pozornost. Zvláště u vody je nutné mít malé děti nepřetržitě pod dozorem, i jen malá chvilka nepozornosti může mít vážné následky. Totéž platí i při koupání dětí v soukromých bazénech. Dospělí by také měli zabezpečit na svých pozemcích nádoby s vodou, do kterých by mohly děti spadnout.
Dětem je také nutné neustále připomínat a vysvětlovat zásady bezpečného chování při návštěvě koupališť. Obzvláště nebezpečné je skákání do vody s neznámou hloubkou vody. Vážné zranění hrozí zejména při skoku do rybníka, který je mělký nebo je jeho dno kamenité. Před skokem do vody je v teplém počasí lepší se předem zchladit. Velmi důležité je nepřeceňovat své síly a u vody na sebe dávat vzájemně pozor.

por. Bc. Jana Kroutilová
17. června 2024

vytisknout  e-mailem