Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Davis Cup v Ostravě

Úkolem policistů bude mimo jiné zajistit koordinaci dopravy a veřejný pořádek.  

Ve dnech 10. – 12. července 2009 se v ostravské hale ČEZ ARÉNA uskuteční 2. kolo Světové skupiny Davisova poháru. Policisté jsou na situaci připraveni. Vyhlášeného bezpečnostního opatření se zúčastní zhruba pět desítek severomoravských policistů.
 
Upozornění: možné dopravní komplikace
Úkolem policistů bude mimo jiné - v součinnosti s dalšími odpovědnými subjekty, zejména pořadatelskou službou - zajistit koordinaci dopravy v místě konání akce. Vzhledem k tomu, že se očekává příjezd vysokého počtu diváků, může u ČEZ ARÉNY a v jejím okolí docházet k dopravním komplikacím. Žádáme řidiče, aby přijížděli vozidly v dostatečném časovém předstihu a zejména, aby dbali pokynů pořadatelů a policistů, kteří budou dopravu usměrňovat.
Vzhledem k omezené parkovací kapacitě u ostravské haly bude totiž s největší pravděpodobností potřeba směřovat vozidla i na vzdálenější parkoviště. Řidiči budou moci využít parkovací místa u ČEZ ARÉNY „Parking A – F“ a dále parkoviště u Zimního stadionu Lednáček, před a uvnitř Městského stadionu a v areálu Vítkovice, a.s. (vedle Zimního stadionu Ledňáček). Je připraveno také záložní parkoviště, a to u nádraží Ostrava-Vítkovce. Z tohoto parkoviště je možné pro přepravu k aréně využít městskou hromadnou dopravu. Nájezd pro parkování veřejnosti na parkovišti „C“ bude přes závoru na konci parkoviště „C“. Nájezd VIP na parkoviště „C“ bude prvním vjezdem na tímto písmenem označené parkoviště.
Obsluha parkovišť bude každý den 2 hodiny před začátkem utkání. Na parkovištích bez potřeby zvedání závory budou členové pořadatelské služby distribuovat parkovací lístky. Vstup do haly pak bude umožněn divákům 1,5 hodiny před začátkem.
Divákům lze také samozřejmě doporučit využít k přepravě v rámci města Ostravy a jejího přilehlého okolí směrem k aréně městskou hromadnou dopravu.
 
Spolupráce s dalšími subjekty
Dalším úkolem policistů bude samozřejmě zabezpečit veřejný pořádek. Policisté budou po dobu konání tenisového turnaje spolupracovat a koordinovat svou činnost s představiteli místní samosprávy, orgány státní správy a dalšími odpovědnými subjekty (například pořadatelskou službou). Samozřejmostí je spolupráce s Městskou policií Ostrava.
 
 
                 por. Mgr. Soňa Štětínská
 
 
 

vytisknout  e-mailem