Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dávky brala dvakrát

CHOMUTOV - Další alkohol za volantem, Auto na kostkách.... 

Dávky brala dvakrát
Obvinění z podvodu si vyslechla 34letá obyvatelka Kadaně. Žena svým jednáním porušila zákon, když nesplnila svoji oznamovací povinnost a neoznámila na příslušný úřad, že dostává přídavky na děti z ciziny. Dávky státní sociální podpory čerpala u nás tudíž neoprávněně. Státní kasu tak připravila o téměř 30 tisíc korun. Pachatelku může soud poslat až na dva roky do vězení.
 
Další alkohol za volantem
Zborovskou ulicí projížděl s vozidlem Mazda 323 29letý muž z okresního města. Během kontroly policisté zjistili, že za volantem nemá co pohledávat. Okresní soud Chomutov mu totiž vyslovil zákaz řízení motorových vozidel, který skončí až v roce 2014. Provedená dechová zkouška pak prokázala, že před jízdou požíval alkoholické nápoje. Přístroj naměřil 2,19 a 2,11 promile alkoholu v dechu. Kromě obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí si převzal i obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ vyšetřují chomutovští policisté.
 
Auto na kostkách
Nemilé překvapení zažil muž z Jirkova. Když ráno přišel ke svému vozidlu Ford Focus, našel stát auto na dlažebních kostkách. Den předtím, po příjezdu do místa trvalého bydliště v ulici Smetanovy sady, vozidlo řádně zaparkoval a uzamkl. Neznámý pachatel však během noci odmontoval všechna čtyři kola s letními pneumatikami, auto postavil na kostky a zmizel. Jelikož došlo i k poškození pravého prahu u vozidla, vyšplhala se celková škoda na 26 tisíc korun. Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Zloděj ve sportovním areálu
Neznámý pachatel vnikl do sportovního areálu ve Strupčicích. Přelezl oplocení a snažil se dostat do budovy pokladny. Když nepřekonal okno ani dveře, areál opustil. Obec však vyčíslila opravu poškozených věcí na téměř 24 tisíc korun. Jirkovští policisté skutek vyšetřují jako pokus krádeže a poškození cizí věci.
 
Ukradl kabelku
26letý Chomutovák odcizil ze stánku rychlého občerstvení na Palacké ulici kabelku s hotovostí ve výši 2 tisíce korun, mobilním telefonem a platební kartou. Když žena požadovala navrácení, tašku vrátil, ovšem bez uvedené hotovosti. Pachateli hrozí obvinění z krádeže.
 
Peníze prohrál v automatech
Ze zpronevěry je podezřelý 35letý muž z okresního města. Jako zaměstnanec kasina vzal v měsíci červnu tržbu z pokladny ve výši 65 tisíc korun a peníze následně prohrál v automatech. Jednání opakoval i v srpnu, kdy sebral z pokladny 20 tisíc korun. I v tomto případě prohrál peníze v automatech. Za zpronevěru hrozí pachateli peněžitý trest nebo může skončit až na pět let ve vězení.
 
16.srpna 2012 
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem