Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dávky pobírala neprávem

TEPLICE - Stát okradla o téměř 52 tisíc; Pozor na kapsáře... 

Dávky pobírala neprávem
     O desítky tisíc korun se neoprávněně obohatila 33letá žena z Krupky. V roce 2009 podala na Úřad práce v Teplicích žádost o poskytnutí dávek státní sociální podpory, přičemž v žádosti o poskytnutí těchto dávek uvedla, že je rozvedená. Tato skutečnost podstatná pro rozhodování o přiznání podpory však nebyla pravdivá. Jen měsíc před podáním žádosti žena uzavřela sňatek s cizím státním příslušníkem, což úřadům úmyslně zatajila. Na neoprávněně vyplacených sociálních příplatcích a přídavcích na děti se žena obohatila o téměř 52 tisíc korun. Policejní vyšetřovatel ji obvinil z přečinu podvodu, za který ji může soudce poslat na jeden rok až pět let za mříže.
 
Pozor na kapsáře
     Během dvou dnů došlo v centu Teplic ke dvěma kapesním krádežím. První případ se stal na zastávce MHD na Benešově náměstí, kdy neznámý pachatel odcizil z kapsy kabelky, kterou měla poškozená pověšenou přes rameno, mobilní telefon v hodnotě tři tisíce korun. Ke druhé krádeži došlo na Tržním náměstí, kde neznámý lapka využil nestřeženého okamžiku a po rozepnutí kapsy kabely, kterou měl poškozený přehozenou na zádech, odcizil peněženku s platební kartou a finanční hotovostí, v tomto případě oznamovatel vyčíslil škodu na téměř sedm tisíc korun. Kapsáři využívají k páchání trestné činnosti především koncentrace většího počtu lidí, proto je potřeba mít se na pozoru především na zastávkách, v prostředcích městské hromadné dopravy nebo při nákupech ať již u stánků, nebo v kamenných obchodech.
 
Vloupání do chat
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do dvou zahradních chat. Po překonání oplocení vnikl zloděj na pozemek a následně se vloupal do rekreačního objektu, odkud odcizil křovinořez, motorovou pilu a další věci za více jak 30 tisíc korun. Pachateli ukořistěný lup zřejmě nestačil a vloupal se i do sousední dřevěné chatky, kde odcizil křovinořez, zahradní nábytek a další věci v hodnotě téměř 14 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které hrozí pachateli v případě dopadení až tři roky za mřížemi.
 
Kamion zůstal bez rezervy
     Rezervní kola odcizil dosud neznámý zloděj z nákladního vozidla zaparkovaného v Duchcově. Po překonání ocelových lanek a řetězů odcizil z jízdní soupravy rezervní kola opatřená celoročními pneumatikami. Poškozené organizaci způsobil škodu přes deset tisíc korun. Jednání neznámého lapky bylo kvalifikováno jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanovuje trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Z návěsu zmizelo 30 pneumatik
     Celkem třicet nových pneumatik odcizil neznámý pachatel u obce Velvěty. Zloděj se v nočních hodinách vloupal do návěsu zaparkovaného kamionu, jehož řidič měl povinnou přestávku a spal v kabině a z nákladového prostoru si odnesl pneumatiky v hodnotě 45 tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizeném zboží intenzivně pátrají.
 
 
Teplice, 27. 10. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem