Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dávky pobírala v cizině i u nás

MOSTECKO - Stát připravila o desítky tisíc korun a teď čelí obvinění z podvodu; Nechtěl do basy, už tam je. 

Řidič zemřel, cyklista se těžce zranil
Dopravní policie v I. čtvrtletí letošního roku vyjížděla k 239 nehodám, zatímco loni bylo ve stejné době o 7 nehod více. Letos při nehodách zemřel jeden člověk a jedna osoba utrpěla těžké zranění, loni za stejné období jsme na silnicích nezaznamenali žádné těžké zranění ani úmrtí při nehodách. Celkem 26 lidí vyvázlo s lehkým zraněním. Škody dosáhly částky 10 130 500 korun. Čtyři viníci  byli pod vlivem alkoholu, jeden pod vlivem drogy. V obci se stalo 166 střetů, mimo obec havarovalo 73 motoristů. Nejčastějšími příčinami dopravních kolizí byl nesprávný způsob jízdy a překročení povolené rychlosti. Nejvíce havárií se stalo v pátek, klid byl na silnicích v neděli. Muži bourali v 107 případech, ženy se na nehodovosti podílely 40x. Nepříznivá doba pro motoristy byla mezi 10. až 12. hodinou, kdy policie řešila 36 nehod a nejméně kolizí se stalo od půlnoci do 04. hodin. Největší podíl na kolizích měly osoby s délkou praxe řízení 0 a 5 let (36). Ve 34 případech došlo ke srážce se zvěří. 

Žila v cizině, tam i tady pobírala přídavky na děti 
Z trestného činu podvodu čelí obvinění 38letá žena z Mostu. Ta měla po dobu pěti měsíců neoprávněně pobírat dávku státní sociální podpory a to přídavek na děti, kdy součástí žádosti je i poučení o tom, že žadatel o dávku je povinen oznámit orgánu pomoci v hmotné nouzi změny ve skutečnostech rozhodných pro trvání nároku na dávku, její výši nebo výplatu a to do osmi dnů ode dne, kdy se o těchto skutečnostech dozvěděl. Žena neuvedla jako nutnou položku pro přiznání dávky  to, že v cizině pobírá rodinné dávky na nezaopatřené děti, čímž nesplnila podmínku, že může pobírat uvedenou dávku pouze v jednom státu evropské unie. Současně s tím měla přibližně ve stejnou dobu pobírat i příspěvek na bydlení. Celkem měla svým jednáním způsobit škodu ve výši 49 tisíc korun.

Nechtělo se mu do vězení, už tam je
Muž z obce na Litvínovsku byl obviněn z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podle policistů měl obviněný nastoupit nepodmíněný trest za krádež. Výzvu si převzal již v lednu a měl nastoupit hned začátkem února  do věznice. To ale neučinil ani po výzvě druhé, ačkoliv byl v obou případech o tom prokazatelně srozuměn. Policisté po něm pátrali a vypátrali ho po opakované prověrce v místě jeho přechodného bydliště na Litvínovsku. Hlídka 45letého muže omezila na svobodě a na základě příkazu k dodání do výkonu tresu odnětí svobody ho policisté nakonec do věznice eskortovali.

Most 12. 4. 2021
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem