Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

DBA v průběhu velikonočních svátků

Policisté o prodloužném víkendu dohlíželi na silniční provoz  

    V rámci opatření velikonočních svátků proběhla dopravně bezpečnostní akce i na území okresu Kladno. Dopravně bezpečnostní akce se uskutečnila  v pátek  6.dubna 2012 od 14.00 do 21.00 hodin a v pondělí 9. dubna 2012 od 11.00 do 18.00 hodin. V průběhu tohoto dopravního opatření byly rozmístěny policejní hlídky  po celém území okresu Kladno, a to nejen na pevných stanovištích. Při silníčním dohledu policistům vypomáhal nový policejní vůz VW Passat R 36, který byl nasazen převážně na rychostní komunikace R7 Praha - Slaný - Louny a R6 Praha - Nové Strašecí - Karlovy Vary. S tímto nadstandartně vybaveným vozidlem policisté operovali na silnici R7 a R6 a byl zaznamenán velký úspěch, neboť většina rychlostních přestupků byla zjištěna právě tímto novým pomocníkem.  Kladenští policisté tímto vozidlem monitorují vozidla až za hranice okresu Kladno a tímto způsobem vypomáhají kolegům z okresu Rakovník a Praha -západ. Do akce bylo nasazeno celkem 53 policistů dopravní a pořádkové služby. V průběhu akce policisté provedli kontrolu u 468 vozidel, řešili 124 přestupků,  z toho bylo 29 za rychost, 27 za nepřipoutání bezpečnostními pásy, ve 41 případech byl nevyhovující technický stav vozidla, 1 alkohol, 1 porušení zákona č.111/1994 (porušení přestávky), ve 3 případech řidiči neměli vylepenou dálniční známku.  Celkem bylo vybráno na pokutách několik desítek tisíc korun.  

9. dubna 2012

nprap. Jana Šteinerová

 

Další případy mimo velikonoční opatření

Policisté o víkendu zjistili u dvou řidičů jízdu pod vlivem alkoholu a nyní jsou oba řidiči podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a u dalších dvou řiidičů bylo zjištěno podezření z trestní činu maření úředního rozhodnutí.

Dne 6. dubna 2012 dio 20. hodině v Kladně v ulici Sportovců provedli policisté kontrolu u vozidla BMW, které spáchalo dopravní nehodu a to tím, že narazilo do zaparkovaného vozidla. Řidič z místa nehody utekl a byl následně vypátrán v Kladně v Havlíčkově ulici. Při dechové zkoušce bylo 33 letému muži z Kladna  přístrojem Drager naměřeno 2,74 promile alkoholu v dechu.

Téhož dne několik minut po 22. hodině v Kladně v ulici Wednesbury  řídila podezřelá žena motorové vozidlo. Při kontrolní činnosti  byla u podezřelé provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem 1,71 promile alkoholu v dechu. Policisté 38 letou ženu z Kladna zadrželi a po provedení úkonů následující den propustili ze zadržení.

Po 21. hodině dne 6.dubna 2012 při kontrole v silničním provoze provedla policejní hlídka kontrolu u 26 letého řidiče z Kladna v ulici Unhošťská. Policejním šetřením bylo následně zjištěno, že muž má platnou blokaci svého řidičského oprávnění od srpna 2011 z důvodu dovršení 12 bodů, kdy o této skutečnosti věděl a i přesto řídil motorové vozidlo.

V  odpoledních hodinách dne 9. dubna 2012 v obci Unhošť - Nouzov kontrolovala policejní hlídka vozidlo, které řídil 27 letý muž z okresu Beroun. Provedenou lustrací bylo zjištěno, že řidič má platný zákaz řízení motorových vozidel, který mu uložil OS Beroun v prosinci 2010, dále má také vysloven zákaz řízení od MM Kladno. Dechová zkouška byla negativní. Po provedení prvotních úkonů na policejní služebně byl řidič propuštěn.    

vytisknout  e-mailem