Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dbejte na své věci !

DĚČÍN - Některým zkušenostem bohužel neunikneme... 

Stojan na kola
 
DĚČÍN - Majitelé modrého Peugeota 307 přišli o držák na kola. Ten společně s odstaveným vozem zanechali na parkovišti nedaleko Kristinina Hrádku. Během sobotního pobytu v děčínských hvozdech jim zřejmě někdo mezitím odšrouboval stojan pro tři jízdní kola. Ztrátu v hodnotě pěti tisíc českých korun šetří podmokelští policisté. V případě vypátrání případného nenechavce mohou zdejší strážci zákona odhalenému provinilci spílat o přečinu krádeže a trestu odnětím svobody v délce od šesti měsíců až pěti let.
 
Okapy
 
DĚČÍN - Historická budova na ulici 17. listopadu v Děčíně neodolala přívalu dvou nezvaných návštěvníků. Ti se z budovy železniční stanice Děčín Východní nádraží pokoušeli v pátek třiadvacátého srpna za ranního kuropění odnést tři kusy čtyřmetrových svodů. Okapy stačili pouze vytrhat z úchytů, jelikož jim do cesty vstoupil pracovník ostrahy. Lapkům se podařilo utéct. Nedokonanou krádež prošetřují děčínští policisté. Škoda nebyla poškozenou společností zatím vyčíslena.
 
Osobní věci
 
ŠLUKNOV - Šluknovští policisté pracují od nedělního odpoledne na škodě osmačtyřiceti tisíc českých korun. K té přišli majitelé rodinného domku v Císařském na Šluknovsku pravděpodobně po návštěvě nezvaného hosta. Z domu jim během uplynulého víkendu zmizely nejen mobilní telefony, ale i peníze s osobními doklady a šperky. Policie případ šetři s ohledem na možný přečin krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Europalety
 
DĚČÍN – Kolem obchodního centra na Děčínsku zřejmě brousil podnikavý raubíř.  Neodradila ho ani uzamčená klec, ve které obchodníci z Obloukové ulice přechovávali europalety. Přes dvě desítky z nich zmizely z místa činu v závěru minulého týdne. Pražští podnikatelé vyčíslila škodu na částku přesahující dva a půl tisíce českých korun. Případem možné krádeže se zabývají policisté z děčínského obvodního oddělení.
 
Televizory
 
DĚČÍN - V pátek třiadvacátého srpna odpoledne se na děčínské policejní oddělení dostavil zástupce turistické ubytovny ve Hřensku. Během třetího srpnového týdne jim ze dvou pokojů zmizely nainstalovaného LCD televizory v celkové  hodnotě patnácti tisíc českých korun. Kdo má jejich zmizení na svědomí, je nyní v rukou děčínských strážců zákona. Trestní oznámení zástupce národního parku je prověřováno i s ohledem na možnou krádež.
 
Trekové kolo
 
VARNSDORF – Varnsdorfští strážci zákona se zabývají případem pravděpodobné krádeže kola. K té mělo dojít na zahradě u rodinného domu ve Varnsdorfu. Majitel trekového kola si ho nechal volně odložené na zahradě. Tato skutečnost zřejmě přilákala kolemjdoucího nenechavce, který se nejspíš chopil příležitosti a získal dopravní prostředek v hodnotě tří tisíc českých korun. Jednalo se o pánské jízdní kolo, tmavošedé barvy se žlutým nápisem Wheeler 3600. Kolo bylo vybaveno převody zn. Shimano, pevnou vidlicí, dvěma černými blatníky a dvěma špalkovými brzdami. Na rámu byly přidělány dva držáky na lahev. Řidítka byla volně nastavitelná. V případě, že jste někde pohřešované kolo zahlédli, neváhejte se obrátit na linku 158 či nejbližší policejní útvar.  
 
Děčín, 27. srpna 2013 
 
nprap.  Petra  Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
E-mail : pisdc@mvcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem