Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dcera napadla velmi brutálně svou matku

V současné době je stíhána vazebně a hrozí jí až desetileté vězení. 

V úterý 28. ledna krátce po třinácté hodině vyjížděli policisté do jednoho z rodinných domů na Praze 5, kde mělo dojít k napadení matky její čtyřicetiletou dcerou. Žena tam velmi agresivně zaútočila svou jedenasedmdesátiletou matku a to z důvodu, že jí matka nechtěla půjčit peníze. Dcera po ní požadovala hotovost, ale když jí matka odpověděla, že žádnou nemá, nastříkala jí do očí slzotvorný prostředek. Napadená se zalekla a pokusila se z domu utéct, to se jí ale nepodařilo, dcera ji dostihla, povalila na zem a začala ji škrtit. Několikrát jí dokonce hlavou udeřila o kovové zárubně dveří. Pak matku odtáhla a přivázala jí k topnému tělesu a dokonce jí vyhrožovala, že do ní „naleje víno a nacpe prášky“, aby to vypadalo tak, že si zranění způsobila sama. Poté odešla a nechala zraněnou matku přivázanou u topení. Jedenasedmdesátileté ženě se nakonec podařilo vymanit z úvazu a utekla na ulici, kde si přivolala pomoc.
 
Policejní hlídka zadržela agresorku, její matku pak záchranáři odvezli do nemocnice na ošetření. Kriminalisté druhého policejního obvodu na celé události velmi usilovně pracovali a prověřovali veškeré okolnosti případu. Vyšetřováním pak zjistili, že soužití matky a dcery bylo velmi problematické a k napadání docházelo opakovaně. V domě s nimi žil i dceřin bývalý přítel, který měl v péči jejich společnou dceru, a matka mu pomáhala s její výchovou. Čtyřicetiletá žena se ale potýkala se závislostí na drogách a alkoholu a mnohdy se chovala agresivně jak k matce, tak k bývalému partnerovi.
 
Dle závěrů znaleckých posudků z oboru psychiatrie měla žena v době spáchání trestného činu zachovány schopnosti rozpoznávací a byla tak schopná si uvědomovat, že se chová protiprávně.
 
Agresorka navíc napadla svou matku v době, kdy měla soudem uloženou podmínku za spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V současné chvíli je čtyřicetiletá žena stíhána vazebně a čelí obvinění ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví a omezování osobní svobody, za což jí hrozí až desetileté vězení.
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 27. 3. 2014

vytisknout  e-mailem