Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dcera tyranka

Jeseník - Peníze, které vybírala od svých starých rodičů, utrácela za alkohol 

 

Podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a útisku bylo sděleno 56leté ženě z Žulové.

V červenci 2010 byla odsouzena k trestu odnětí svobody ve věznici s dozorem. Do výkonu trestu měla nastoupit na konci října. Odsouzená na to však nebrala zřetel. V místě bydliště se zdržovala až do 12. listopadu, kdy byla na základě příkazu k dodání do výkonu trestu zadržena a převezena do věznice.

Přečinu útisku se 56letá žena dopustila mnohem dříve. Na konci roku 2009 začala své rodiče z Javornicka nutit, aby jí odevzdávali větší část svých důchodů a také příspěvek na péči, který byl určen pro osobu, která by se o stařečky ve špatném zdravotním stavu starala. I když dcera u rodičů pobývala, vůbec nezajišťovala pořádek v domě a ani jim jiným způsobem nepomáhala. Aby toho nebylo málo, i přes nesouhlas si do domu přivedla psy, po kterých neuklízela výkaly ani jiné nečistoty.

Peníze používala vždy pro svoji potřebu, převážně na nákup alkoholu. Během pár dnů dokázala celý měsíční rozpočet utratit. Mnohdy nezůstala ani koruna na nákup základních potravin jak pro ni, tak pro její rodiče. Ze začátku si chodila půjčovat peníze po sousedech či známých, ale protože půjčky nevracela, další měsíce před ní raději zavírali dveře. Sousedé ale nebyli lhostejní vůči osudu staroušků. Když přišli prosit o peníze, nabídli jim alespoň materiální pomoc formou nákupu potravin. To ale kvůli dceři odmítali. Situace se u staroušků zlepšila až v momentě, kdy byla dcera v listopadu 2010 předána do výkonu trestu a o úklid, nákupy a všechno ostatní se začala starat jejich 53letá snacha.

 

por. Ing. Tereza Neubauerová

31. března 2011

vytisknout  e-mailem