Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dealer a zloděj v jedné osobě

CHOMUTOVSKO - Muž byl obviněn z výroby a distribuce pervitinu i z krádeže. 

Výrobu a distribuci pervitinu, ale i krádež, má mít podle zjištění chomutovských kriminalistů na svědomí 40letý muž z Jirkova. Začátkem srpna komisařka na základě zajištěných důkazů zahájila trestní stíhání. Dotyčný, který je uživatelem pervitinu, ho měl podle sděleného obvinění vyrábět na pozemku u Jirkova.  Za tím účelem také přechovával předměty určené k výrobě této drogy. Ty byly nalezeny při domovní prohlídce. Vyrobený pervitin měl muž poté na Chomutovsku distribuovat dalším uživatelům.

Kromě toho však policisté zjistili, že se měl dopustit také krádeže. Koncem března měl s pomocí dvou svých známých ukrást z balkonu panelového domu v Jirkově alkohol a hokejovou výstroj. O tomto vloupání jsme informovali na začátku dubna. Navíc to nebyla jeho první krádež. Kvůli majetkové trestné činnosti byl už dříve odsouzen na 12 měsíců nepodmíněně, propuštěn byl vloni v srpnu.

Za trestné činy nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, krádež a porušování domovní svobody, hrozí obviněnému u soudu v případě prokázání viny až pětiletý trest.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 10. srpna 2023

vytisknout  e-mailem