Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dealer je ve vazbě

TEPLICKO - Muž z Bíliny prodával pervitin; Zloděj batohu dopaden a další zprávy. 

Dealer je ve vazbě

     Ve vazební věznici skončil 32letý dealer, který drogově závislým osobám prodával v Bílině pervitin. Kriminalisté z teplického TOXI týmu zadokumentovali více jak stovku jednotlivých prodejů, v rámci domovní prohlídky a v autě podezřelého zajistili více jak sto gramů drogy. Muž byl obviněn z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, s ohledem na rozsah protiprávní činnosti, které se dopouštěl, mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Zloděj batohu dopaden

     Začátkem září jsme informovali o případu krádeže, ke kterému došlo v baru v Proseticích. Neznámý lapka využil chvíle, kdy si poškozený odskočil před restauraci na cigaretu a odcizil mu batoh, který si nechal pověšený na barové židličce, muž přišel o peněženku s třemi tisíci, doklady a mobilní telefon.

     Prosetickým policistům se díky kamerovým záznamům z podniku podařilo vypátrat 37letého muže, který se krádeže dopustil, a sdělili mu podezření z přečinu, za který by mohl v krajním případě strávit až dva roky za mřížemi.

Spal v cizím autě

     Z přečinu krádeže se bude před soudem zodpovídat v minulosti dvakrát odsouzený 21letý muž. Je podezřelý, že v listopadu loňského roku v Hostomicích vnikl do nepojízdného vozidla, ve kterém poté několik dnů přespával, měl poškodit interiér auta a odnést si z něj i doklady, autorádio a další věci v hodnotě kolem třech tisíc korun. Je také podezřelý, že začátkem května ukradl z nezamčené maringotky u obce Světec měděné lano, které skončilo ve sběrně, v tomto případě byla škoda vyčíslena na dva tisíce korun. Policisté mu sdělili podezření z přečinu krádeže, za který trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.

Hledáme svědky nehod

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravními nehodami, od kterých jejich pravděpodobní viníci ujeli. K první nehodě došlo v době od 20:00 hodin dne 20. září 2017 do 10:00 hodin 21. 9. 2017 v Teplicích, ulice U Červeného kostela v úrovni základní školy. Dosud nezjištěný řidič neustanoveného vozidla měl poškodit při levém okraji komunikace zaparkovaný automobil Audi A3 s německou registrační značkou. Podle stop zajištěných na místě mohlo být vozidlo pachatele nejspíše červené barvy a je zřejmě poškozené na levém boku.

     K další nehodně došlo v době od 10:55 do 13:00 hodin dne 21. září 2017 v Teplicích, ulice Jankovcova v blízkosti křižovatky s ul. Masarykova třída. Řidič nezjištěného vozidla měl poškodit osobní automobil Mazda zaparkovaný při pravém okraji komunikace a z místa ujet, aniž by učinil opatření stanovaná zákonem. Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Zmizelo několik kol

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do suterénu domu v Teplicích. Z kočárkárny a vedlejší místnosti odcizil šest jízdních kol v celkové hodnotě přes sto tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí zloději v případě dopadení až pětileté vězení.

25. 9. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem