Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dealer je ve vazbě

TEPLICKO - Prodával drogy a vyhrožoval svědkovi; Okrádala stát; Kradli v obchodech... 

Dealer je ve vazbě

     Ve vazební věznici skončil 39letý dealer, který v uplynulých měsících prodával v Duchcově drogy. Na různých místech ve městě prodával narkomanům drogu známou jako pervitin, kriminalisté zdokumentovali desítky jednotlivých prodejů. Navíc fyzicky napadl muže, o kterém se domníval, že proti němu svědčil na policii a vyhrožoval mu zabitím.  V minulosti sedmkrát odsouzený recidivista byl obviněn z přečinů nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a nebezpečného vyhrožování, v případě odsouzení mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Okrádala stát

    O více jak 14 tisíc korun se neoprávněně obohatila 22letá žena, která zneužila sociální systém. V zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu k bytu v Teplicích, čímž zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a vyplacen příspěvek na bydlení za období tří měsíců. Žena byla obviněna z podvodu, za který my mohla jít až na dva roky do vězení.

Kradli v obchodech

     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat v minulosti devětkrát odsouzený lapka, který neplatil za zboží v obchodech. V průběhu května se dopustil nejméně tří krádeží, zajímala ho především kosmetika, dohromady si odnesl věci za více jak tři tisíce korun. V jednom případě dokonce napadl pracovníka ostrahy, který se ho pokusil zastavit, v případě uznání viny by mohl strávit až tři roky za mřížemi.

     Dva roky ve vězení hrozí dalšímu lapkovi, který také chodil na „nákupy“ bez peněz. Během uplynulých dvou měsíců byl při krádežích přistižen celkem čtyřikrát, z obchodů si odnášel sladkosti, kosmetiku, ale i nářadí. Policisté jednotlivé případy původně prověřovali jako přestupky proti majetku, když celková škoda přesáhla pětitisícovou hranici, zahájili úkony trestního řízení a o víkendu lapkovi sdělili podezření z přečinu krádeže.

Hledáme svědky nehody

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo 4. května 2017 v 6:20 hodin na silnici III. třídy č. 25327 v obci Hudcov (ve směru jízdy na Hudcovskou Výšinu). Dosud nezjištěný řidič neustanoveného vozidla začal předjíždět jiný automobil a to v době, kdy byl sám předjížděn osobním vozidlem Škoda Octavia, přičemž mělo dojít ke střetu. Podle výpovědi řidiče vozidla Škoda Octavia by se mělo jednat nákladní vozidlo nejspíše do 3,5 t (valník se žlutou kabinou a šedou korbou). Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

22. 5. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem