Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dealer je ve vazbě

TEPLICKO - Prodával pervitin i marihuanu; Sprejer dopaden; Krade se snad všechno... 

 

Dealer je ve vazbě

     Ve vazbě skončil 28letý dealer, který zásoboval narkomany z Teplicka drogami. Po několik měsíců prodával zájemcům pervitin a marihuanu, drogy jim předával převážně v místě svého bydliště, kriminalisté z teplického TOXI týmu zadokumentovali desítky jednotlivých prodejů. Od „byznysu“ ho neodradila ani skutečnost, že za prodej drog už byl před několika lety odsouzen a v současné době je ještě „v podmínce“, muž byl obviněn z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který ho může soudce s ohledem na předešlý trest poslat až na deset let zpátky za mříže.

 

Sprejer dopaden

     Policisté z obvodního oddělení v Krupce po několikaměsíčním prověřování dopadli vandala, který koncem loňského roku posprejoval zeď rozvodné stanice v Bohosudově. Pětadvacetiletý muž černým sprejem nastříkal na fasádu několik nápisů, celková škoda, kterou způsobil, byla vyčíslena na dva a půl tisíce korun. „Umělec“ si v uplynulých dnech převzal sdělení podezření z přečinu poškození cizí věci, za který mu v krajním případě hrozí až rok za mřížemi.

 

Krade se snad všechno

     O tom, že se krade snad úplně všechno, se přesvědčili policisté z Bíliny. Zatím neznámý pachatel odcizil z areálu školy umělý travní koberec, při odnášení lupu se asi pořádně zapotil, protože váha role umělé trávy byla kolem 150 kilogramů. Celková škoda byla vyčíslena na více jak třináct tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

     Někdy zůstává skutečně rozum stát nad tím, co jsou lidé schopni ukrást. Policisté v minulosti prověřovali i další kuriózní krádeže, zloději například odcizili dřevěné turistické odpočívadlo, túje, nebo smrčky ze zahrady, několik keříků angreštu, plastovou mobilní toaletu, panoramatické zrcadlo u nepřehledné zatáčky, nebo keramické trpaslíky ze zahrady rodinného domu.

 

Kdo viděl nehody?

     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedených dopravních nehod o spolupráci. K první dopravní nehodě došlo v době od 14:30 do 15:30 hodin dne 20. dubna 2016 v Teplicích, ul. Lužánky na parkovišti u Billy. Dosud nezjištěný řidič neustanoveného vozidla poškodil zaparkovaný automobil Toyota Primus stříbrné barvy a z místa dopravní nehody pak odjel, aniž by dostál povinnostem stanoveným zákonem.

      K další nehodě, od které pachatel ujel, došlo od 00:30 do 6:55 hodin dne 22. dubna 2016 v Teplicích, ul. Luční u křižovatky s ul. Stará Duchcovská. Neznámý řidič poškodil pravý bok vozidla zn. Opel, které bylo zaparkované na levém okraji jednosměrné komunikace, škoda byla vyčíslena na třicet tisíc korun. Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

 

 

25. 4. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem