Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dealer je ve vazbě

TEPLICE - Dva roky prodával pervitin; Podvody mu neprošly... 

Dealer je ve vazbě
      Dva roky až deset let za mřížemi může strávit 23letý dealer, který byl obviněn z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V průběhu uplynulých dvou let prodal různým osobám nejméně 350krát drogu známou jako pervitin, za což inkasoval částky od sta do dvou set korun. Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili několik sáčků s pervitinem a nasušenou marihuanou. Vzhledem k rozsahu trestné činnosti, kterou obviněný páchal, soudce vyhověl návrhu na jeho vzetí do vazby.
 
Podvody mu neprošly
     Úvěrovými podvody si chtěl přilepšit 24letý muž z Duchcova. V březnu letošního roku uzavřel v prodejně s elektronikou smlouvu o poskytnutí spotřebitelského úvěru na nákup zboží ve výši 21 tisíc korun. Nepravdivě však uvedl, že má zaměstnání, ačkoliv byl v té době bez práce. Poskytnutý úvěr podvodník nesplácel, přesto se o měsíc později pokusil získat další úvěr, tentokrát ve výši 26 tisíc korun. Opět lhal o svém zaměstnání, v tomto případě ale neuspěl, úvěrová společnost jeho žádost o poskytnutí půjčky zamítla. Muž byl obviněn z přečinů úvěrového podvodu a úvěrového podvodu ve stadiu pokusu, za což mu hrozí maximálně dvouleté vězení.
 
Porušil soudní zákaz pobytu
     Sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání si „vykoledoval“ 37letý muž, který porušil soudní rozhodnutí. Muž, který má trvalé bydliště v Českém Krumlově, totiž v minulosti páchal na Teplicku trestnou činnost, proto mu byl soudem vysloven zákaz pobytu na území Statutárního města Teplice. Kolegové z hlídkové služby ale muže přistihli v centru města, proto jej zadrželi a předali na obvodní oddělení. Soudce může porušení rozhodnutí „ohodnotit“ až tříletým trestem odnětí svobody.   
 
Chtěl ukrást kus plotu
     Dvacet metrů pletiva se v Bílině pokusil odcizit 27letý zloděj. Podezřelý pomocí kleští přeštípal část oplocení objektu poškozené společnosti, v jeho dalším jednání mu zabránili pracovníci ostrahy. Muž chtěl pletivo prodat do výkupny sběrných surovin a peníze použít pro svou potřebu. Policisté muži sdělili podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu a vzhledem k tomu, že byl za majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen, hrozí mu nyní až pětileté vězení.
 
Vloupání do auta
     Škodu za devět tisíc korun způsobil dosud neznámý pachatel, který se v Teplicích vloupal do zaparkovaného vozidla. Z auta si odnesl notebook, navigaci a flash disky, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli i odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
 
Teplice, 10. 11. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem