Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dealer pervitinu dopaden

TEPLICE - Drogy prodával od ledna; Ukradenou motorku ukryl do křoví... 

Padlo obvinění za prodej drog
     Ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy byl obviněn 31letý muž, který minimálně od začátku letošního roku prodával narkomanům drogu známou jako pervitin. Návykovou látku předával zájemcům v místě svého bydliště, nebo na jiných předem dohodnutých místech. Vzhledem ke značnému rozsahu, ve kterém se tohoto jednání dopouštěl, mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.
 
Ukradenou motorku ukryl do křoví
     V pondělí v noci přijali policisté oznámení majitele domu v Teplicích, že mu neznámý pachatel z pozemku odcizil zaparkovaný motocykl v hodnotě 10 tisíc korun. Provedeným šetřením policisté zjistili, že stroj odcizil 38letý muž, který motocykl z místa odtlačil. Když pachateli došly síly, ukryl motorku v křoví s tím, že ji později někomu prodá a utržené peníze si řádně užije. K tomu již ale nedošlo, motocykl byl nalezen a vrácen majiteli, lapkovi, který již byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen, hrozí až tři roky vězení.
 
Využil podnapilosti poškozeného
     Policisté dopadli lapku, který letos koncem dubna okradl hosta jedné z teplických heren. Pachatel, kterému je 32 let využil silné podnapilosti poškozeného, který si vyndal peníze k rozměnění ke hře na výherních automatech a vytrhl mu z ruky bankovku v hodnotě 2 tisíce korun, s penězi pak z místa uprchl. Policisté muži sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu hrozí až dvouleté vězení.
 
Cizinec okraden během spánku
     O dvě motocyklové přilby za více jak 30 tisíc korun přišel cizinec, který se ubytoval oseckém autokempu. Neznámý pachatel mu během spánku vnikl do stanu, ze kterého helmy nepozorovaně odcizil. Lapka poškozenému dále odcizil mobilní telefon, za přečiny krádeže a porušování domovní svobody ho může soudce poslat až na tři roky za mříže.
 
Teplice, 11. 8. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem