Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dealer pervitinu skončil ve vazbě

MOST - Drogu distribuoval ve stovce případů; Cizím botám na chodbě neodolal; V kabelce měla dvoje rifle. 

Okresní soud v Mostě poslal o víkendu do vazební věznice dealera pervitinu. Vyšetřovatel mostecké policie obvinil 43letého muže z Mostu ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za který hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. Podle kriminalistů měl obviněný v Mostě v ulici Růžová a na dalších různých místech města obstarat a následně prodat nejméně ve více než 100 případů několika osobám přesně nezjištěné množství psychotropní látky metamfetamin. Tohoto jednání se dopustil i přesto, že byl pro zločin na úseku drog odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody a trest vykonal v roce 2017. Obviněný měl při zadržení u sebe 18 plastových sáčků s krystalickou látkou a také 80 ks prázdných plastových sáčků. Prý pro vlastní potřebu. Zajištěný materiál byl podroben odborné expertize. V 18 sáčcích byla v látce prokázána přítomnost metamfetaminu.

Přivlastnil si cizí boty
Policisté v Hamru sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 34letému muži z Litvínova. Ten měl tento měsíc v podvečerních hodinách v jednom panelovém domě na Litvínovsku při procházení chodbou spatřit před vstupními bytovými dveřmi odložené pánské boty. Zřejmě se mu zalíbily, protože si je následně měl přivlastnit. Muž kradl i přesto, že byl již za majetkový delikt potrestán. Odcizené boty v hodnotě osm set korun byly vráceny zpět poškozenému. Za krádež bot může být muž potrestán až tříletým trestem odnětí svobody.

Rifle měla ukryté v kabelce
Na nepoctivou zákaznici narazili v jedné prodejně v obchodním domě v Mostě. Ta si v obchodě s oděvy měla do své kabelky ukrýt dvoje dámské rifle v hodnotě 600 korun. Zboží u pokladny nezaplatila a zamířila hned k východu. Tam se spustil alarm a ostraha prodejny ženu zadržela. Policisté 31leté Mostečance sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. S krádeží má ostatně již zkušenost, v posledních třech letech byla za takový čin již odsouzena. Lup byl zajištěn a vrácen zpět do prodeje. Za tuto krádež ženě hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Za poskytnutí marihuany čelí obvinění
Z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy čelí obvinění 19letý mladík z Litvínova. Ten měl dle kriminalistů mosteckého toxi týmu poskytnout zdarma jinému nejméně ve čtyřech případech ke společnému kouření omamnou látku marihuanu. Obviněný je stíhán na svobodě.

nprap. Ludmila Světláková
Most 26. února 2019

vytisknout  e-mailem