Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dealer, podvodník a zloděj v jedné osobě

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Kriminalisté obvinili muže ze spáchání několika trestných činů.  

 

Uherskohradišťští kriminalisté zadrželi ve středu 27. března muže, kterého čekala série výslechů, protože kriminalisté jej podezřívali ze spáchání hned několika různých trestných činů. Zřejmě nejzávažnějším obviněním, které si pětatřicetiletý muž žijící v Uherském Hradišti vyslechl, bylo obvinění ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy s trestní sazbou až pěti let vězení. Kriminalisté jej na základě důkazů viní z toho, že minimálně od léta roku 2010 do současnosti prodával a dával pervitin lidem v Uherském Hradišti a jeho okolí. Pětatřicetiletý muž kriminalistům navíc doznal, že sám tuto drogu už šestnáct let užívá, v poslední době každodenně.

Výslech u kriminalistů zabývající se hospodářskými trestnými činy se týkal obvinění z podvodů, kterých se dopustil díky ukradenému občanskému průkazu. Ten měl ukrást v létě roku 2011 svému známému, který jej nechal u sebe přespat. Následně na jeho osobní údaje si vzal půjčku tři tisíce korun, kterou nesplácel. Ve stejnou dobu také prostřednictvím internetu podvodně uzavřel se dvěma telefonickými společnostmi smlouvy, kde jako objednavatel vystupoval právě jeho známý, kterému občanku ukradl. Odebral dva telefony a uzavřel paušální smlouvy. Nic z toho samozřejmě neplatil. Složenky a výzvy k uhrazení dluhu začaly chodit právě onomu okradenému známému, který až v tomto momentu oznámil krádež průkazu a podezření na podvod. Celková škoda způsobená telefonickým společnostem dosáhla pětadvaceti tisíc korun. Kriminalisté jej obvinili ze spáchání trestného činu podvodu, za který mu hrozí až dva roky vězení. Obviněný muž byl stíhán za spáchání jiných podvodů už i v minulosti.

Sérii výslechů ukončilo obvinění z krádeže dvou bonsaí. Na to, že ke krádeži došlo, zjistili sami všímaví kriminalisté při operativním pátrání. Jejich původní majitel ani sám krádež neoznamoval. Podezřelý muž je jedné loňské noci ukradl z venkovního prostoru prodejny. Krádeží způsobil škodu jedenáct tisíc korun. Jejich prodejem dalšímu člověku si přišel na dva a půl tisíce. Za spáchání trestného činu krádeže zákon ukládá až dva roky vězení. Obě bonsaje tak putují zpět k majiteli.


29. březen 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem