Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dealer vydělal přes sto tisíc

TEPLICE - Prodal přes 500 gramů pervitinu a další zprávy. 

Dealer vydělal přes sto tisíc
     Na více jak sto tisíc korun si od poloviny loňského roku přišel dealer, který na Teplicku prodával pervitin. Drogu nakupoval od dalších osob a dále prodával se ziskem až 200 korun za gram látky. Od září 2011 do současné doby prodal nejméně 500 gramů pervitinu. Kriminalisté nyní muže zadrželi a obvinili ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Vzhledem k tomu, že drogu prodával ve značném rozsahu, hrozí mu trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.
Dealer vydělal přes sto tisíc.wav 
 
Ze zahrad kradl železo
     Policisté z Duchcova dopadli zloděje, který kradl ze zahrad rodinných domů na území města železo a barevné kovy. Sdělení podezření z přečinů krádeže, krádeže ve stadiu pokusu a porušování domovní svobody předali 18letému mladíkovi, který už byl v minulosti za krádeže odsouzen. Zloděj nejméně ve čtyřech případech přelezl oplocení soukromého pozemku a ze zahrad chtěl odcizit železo. Ve dvou případech byl vyrušen majiteli domů, dvakrát se mu podařilo krádež dokončit. Celkem způsobil škodu přes tři tisíce korun, v případě odsouzení mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení.
Ze zahrad kradl železo.wav 
 
Vloupání do kamionu objasněno
     Po několikaměsíčním pátrání policisté zjistili totožnost pachatelů, kteří se koncem února vloupali v Dubí do nákladního vozidla. Dva muži ve věku 38 a 28 let vnikli do kabiny zaparkovaného kamionu, ze které odcizili GPS navigaci, platební kartu a další věci za téměř osm tisíc korun. Oba byli obviněni ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které jim hrozí maximálně dva roky za mřížemi.
 
Na podvod se přišlo až nyní
     Po dvou letech se přišlo na podvod, kterého se začátkem roku 20120 dopustila v Bílině 32letá žena. V prodejně s elektronikou uzavřela úvěrovou smlouvu se společností poskytující půjčky na nákup spotřebního zboží v hodnotě téměř 13 tisíc korun. Při uzavírání smlouvy uvedla, že má zaměstnání, což ale nebyla pravda. Poskytnutý úvěr navíc řádně nesplácí a společnosti stále dluží přes osm tisíc korun. Žena byla obviněna ze spáchání přečinu úvěrového podvodu a v případě odsouzení ji může soudce poslat až na dva roky za mříže.
 
 
Teplice, 31. 5. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem