Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dealera zadržela zásahovka

TEPLICE - Prodejce pervitinu zásoboval narkomany i další dealery; V říjnu vykradla dům, teď se na místo činu vrátila...  

 Dealera zadržela zásahovka
     V pondělí jsme informovali o obvinění dvou dealerů, kteří prodávali pervitin v Dubí (více zde). Kriminalistům z teplického TOXI týmu se však podařil i další pěkný „úlovek velké ryby“, do vazební věznice poslali 41letého cizince z bývalé členské země Sovětského svazu.
     Minulý týden muže podezřelého z prodeje drog zadrželi policisté ze zásahové jednotky přímo v osobním autě, ve kterém projížděl Bílinou. Je důvodně podezřelý, že v posledním roce zásoboval pervitinem osoby z řad narkomanů i další dealery, kteří drogy dále prodávali. Kriminalisté zadokumentovali stovky případů, kdy pervitin na Teplicku prodával, celkem za více jak rok prodal množství drog, které má na černém trhu hodnotu téměř půl milionu korun. Dalších deset gramů pervitinu u něj kriminalisté zajistili v době zadržení.
     Muž byl obviněn z trestných činů nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a také maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Už dva roky totiž pobývá na našem území, ačkoliv byl v roce 2013 pravomocně odsouzen k trestu vyhoštění z České republiky a to po dobu tří let. Na soud bude obviněný čekat ve vazební věznici, v případě odsouzení mu hrozí až deset let za mřížemi. 
     Ve vozidle zadržela zásahová jednotka i dalšího 40letého dealera, kterého obviněný zásoboval pervitinem, jeho trestnou činnost prověřují kolegové z chomutovské kriminálky.
Dealera zadržela zásahovka.mp3 
 
V říjnu vykradla dům, teď se na místo činu vrátila
     Z přečinu krádeže, krádeže ve stadiu pokusu, porušování domovní svobody a poškození cizí věci byla obviněna 34letá žena, kterou policisté v pondělí přistihli i s jejím komplicem při pokusu vloupání do rodinného domu v Teplicích. Žena se svým 42letým spolupachatelem se pokusili vypáčit dvoje dveře, než však stihli do domu vniknout, byli zadrženi.
     Při vyšetřování vyšlo najevo, že se žena začátkem loňského října s jiným 33letým spolupachatelem do tohoto rodinného domu již vloupala, tehdy se jim podařilo ukořistit notebooky, herní konzoli, DVD přehrávač, monitor a finanční hotovost. Škoda byla vyčíslena na 85 tisíc korun, ženě a mladšímu spolupachateli hrozí až pětileté tresty odnětí svobody, staršímu komplici, se kterým si chtěla vloupání zopakovat, hrozí maximálně tříleté vězení.
V říjnu vykradla dům, teď se na místo činu vrátila.mp3 
 
Ze sklepa odcizil kola
     Policisté dopadli zloděje, který se v prosinci vloupal v Teplicích do sklepních prostor v Teplicích. Teprve 19letý recidivista vešel za jedním z nájemníků do panelového domu a následně se v suterénu vloupal do sklepů, ze kterých odcizil dvě jízdní kola. Včera byl obviněn z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, ze které mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
V krvi měl přes dvě promile
     Ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat 38letý muž, kterého policisté před týdnem kontrolovali za volantem osobního vozidla. Při dechové zkoušce mu naměřili 2,18 promile alkoholu v dechu a vyšetření krve potvrdilo, že před jízdou pil, rozborem byla zjištěna hodnota 2,34 promile alkoholu v krvi. Policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu, za který mu kromě zákazu řízení hrozí až rok vězení.
 
 
Teplice, 21. 1. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem