Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dealeři a výrobci drog zadrženi

Po půl roce intenzivní práce novojičínských kriminalistů skupiny TOXI, se podařilo odhalit a usvědčit skupinu tří výrobců a dealerů drog. 

V pronajatém domě na Příborsku,  prokazatelně po dobu minimálně  tří měsíců vyráběli drogu pervitin. K výrobě používali  volně prodejné léky v distribuční síti mimo Českou republiku. Svou výrobou zásobovali uživatele drog v celém moravskoslezském kraji.
V  nočních hodinách dne 6.12.2009, novojičínští kriminalisté společně se zásahovou jednotkou moravskoslezského kraje,  provedli profesionální  rychlý zákrok - domovní prohlídku, při které zajistili dva obviněné muže, přímo při výrobě drog.
Souběžně s touto domovní prohlídkou,  kriminalisté provedli další domovní prohlídku v Ostravě, v bytě družky jednoho z výrobců. Při domovních prohlídkách bylo zajištěno funkční laboratorní zařízení, chemikálie potřebné k výrobě metamfetaminu – pervitinu,  heroin, marihuana a plastická trhavina - Harmonit AD.  Jednalo se o 4 kusy 125g  zajištěné průmyslové plastické trhaviny  HARMONIT AD , včetně  elektrických rozbušek a střeliva, které  je předmětem dalšího vyšetřování. Zatím není zjištěno odkud výbušniny pochází, ani  k jakým účelům je chtěli použít.
Všem zadrženým osobám bylo sděleno obvinění  z trestných činů nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů,  formou spolupachatelství a nedovoleného ozbrojování.
V současné době je na jednoho z výrobců , uvalena vazba.  Jedná se o muže, který  již byl v minulosti pro stejnou trestnou činnost stíhán.
Obviněným hrozí trest odnětí svobody v délce 2 až 5 let.
 

fotogalerie:   foto1     foto2     foto3     foto4     foto5

vytisknout  e-mailem