Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

"Dealeři" drog obviněni

TRUTNOVSKO - Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili konopí, lysohlávky... 


Trutnovští kriminalisté společně s kolegy z Toxi týmu Královéhradeckého kraje v úterý 13. února 2024 v ranních hodinách na Vrchlabsku zadrželi muže (50 let) a jeho partnerku (42 let), proti kterým policejní komisař na Sv. Valentýna 14.2.2024 zahájil trestní stíhání pro podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále z přečinu přechování omamné a psychotropní látky a jedu.

Oba partneři mají sami s drogami zkušenosti, jsou totiž jejich uživatelé, navíc muž byl již v minulosti za distribuci drog odsouzen, žena doposud nebyla trestána.

toxitoxiObviněnému muži je kladeno za vinu, že si neoprávněně opatřoval a poskytoval odběratelům ve Vrchlabí a Hostinném za úplatu, zdarma či za protislužbu drogu pervitin. Byť byl v minulosti odsouzen, tak žil muž delší dobu spořádaně, pracoval, ale pervitin si stále dopřával. Živil se jako řidič z povolání, ale díky zálibě v pervitinu přišel o řidičský průkaz a zdroj příjmů, takže se rozhodl vydělat si peníze opět prodejem pervitinu.

Obviněná žena je také uživatelkou návykových látek, převážně marihuany, kterou si doma také pěstovala a jelikož nebyla lakomá, tak se o svou úrodu podělila s dalšími uživateli. Byla rovněž houbařkou, když v okolí domu, kde bydlela, našla lysohlávky, dle jejích slov byl po jejich užití svět hned barevnější.

Při domovní prohlídce bylo zajištěno 90 gramů pervitinu, 140 plodnic lysohlávek, tablety extáze, sušina konopí a také finanční prostředky pocházející z trestné činnosti.

Oba partneři se k trestné činnosti doznali a ve středu 14.2.2024 byli ze zadržení propuštěni a mohli tak svátek zamilovaných strávit spolu, jsou stíháni na svobodě. V případě odsouzení jim oběma hrozí trest odnětí svobody až na 5 let.

por. Pižlová Šárka, DiS.
15.2.2024, 10:15

vytisknout  e-mailem