Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dealeři už prodávat nebudou

TEPLICE - Při úterním zásahu zadržel "TOXI" tým tři podezřelé. 

     V úterý po obědě provedl „TOXI“ tým teplických kriminalistů zásah proti distributorům omamných a psychotropních látek. Po několikaměsíčním sledování podezřelých ve spolupráci se Zásahovou jednotkou PČR Ústeckého kraje a za podpory vrtulníku Letecké služby Policie ČR zadrželi tři osoby, které nejméně od letošního ledna prodávali drogově závislým osobám pervitin a heroin. A zadržení rozhodně nebyli žádní troškaři.
     Nejstarší z podezřelých, kterým je 38letý muž, obstarával svým spolupachatelům drogy, které 22letý muž a 30letá žena dále prodávali narkomanům. Dále několikrát do týdne dojížděl na Karlovarsko, kam vozil další podezřelé ženě větší množství heroinu, za poslední dva měsíce jí prodal kolem 300 gramů drogy, jejíž hodnota se pohybuje kolem 300 tisíc korun. Drogy prodával i na různých místech Teplic a to v desítkách případů.
     Všichni tři zadržení byli obviněni z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Zatímco mladšímu muži a ženě hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let, nejstarší obviněný může strávit za mřížemi až deset let. V roce 2009 byl totiž za stejný trestný čin odsouzen k 18měsíčnímu vězení, nevzal si ale ponaučení a lukrativní činnosti se věnoval i po návratu z výkonu trestu.
     K dobru mu nepřispěje ani to, že drogy rozvážel zájemcům autem, ačkoliv má soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel, takže ho vyšetřovatel obvinil i z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Vzhledem ke značnému rozsahu, v jakém obvinění heroin a pervitin prodávali, podařil se teplickým kriminalistům výrazný zásah do drogové scény.
 

Teplice, 16. 5. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

 

 

 

vytisknout  e-mailem