Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Děčínští policisté rozlouskli tři případy

DĚČÍN - Chyceni při krádeži; Vykázán policií; Podezřelá složenka; Tankoval cigarety  

Chyceni při krádeži
 
KRÁSNÁ LÍPA - Partička pěti spřízněných duší z Krásnolipska nastoupila cestu kriminality. V obci Chřibská si vyhlédli rekreační objekt, oplocený kovovými sloupky, kterých se společně koncem května zmocnili. Ovšem jedna návštěva jim nestačila, a tak na druhý den s sebou vzali dalšího pomocníka a šli krást znovu. Dva z nich zabloudili i do nedaleké kůlny, odkud ale odešli s prázdnou. Osud si pro ně připravil překvapení v podobě policejní hlídky. Ta se v místě krádeže neočekávaně objevila třicátého května letošního roku a všechny výtečníky převezla na policejní stanici. Dva z nich budou obviněni pro přečin krádeže a porušování domovní svobody,  tři zbývající vyřeší kárná komise místního městského úřadu. Majitel vyčíslil škodu na pět set korun českých…
 
Vykázán policií
 
VARNSDORF – Nedokáže ovládat své chování, a tak dostal příležitost ke změně v podobě vykázání. Pětačtyřicetiletý muž již delší dobu ve svém bydlišti v Horním Podluží vystavuje okolní svět psychickému násilí. Slovně napadá, uráží, zesměšňuje a vyhrožuje, což ho zavedlo až do situace, kdy byl muži zákona vykázán ze svého útočiště na deset dní. V případě, že budou nepokoje v domácnosti pokračovat, může být vykázání prodlouženo.
 
Podezřelá složenka
 
DĚČÍN – Před pár dny mu přišla složenka na 1.398,- Kč.  Pro něj zcela neznámá firma se dožaduje ve svém psaní naplnění závazků, které ho vážou vůči této obchodní společnosti. On považuje celou věc za podvod, společnost nezná a vzbuzuje v něm obavy, a proto se obrátil na místní strážce zákona, kteří se pokusí klubíčko nedorozumění rozmotat.
 
Tankoval cigarety
 
RUMBURK – Třikrát a dost ! Nevítanému zákazníkovi jiříkovské benzínky se nasčítaly  prohřešky. Vedoucí benzínové čerpací stanice v Jiříkově si posvítila na nevítaného zákazníka, jenž u nich už několikrát „natankoval“ cigarety z tamních regálů, aniž by došel až k pokladně. Odcházel bez placení, až se škoda vyšplhala přes pět tisíc českých korun. Skvělou spoluprácí policie s oznamovatelkou nepovolených odběrů se podařilo odhalit pachatele opakovaných krádeží, kteří již v tuto chvíli čelí policejnímu drobnohledu.
 
 
Děčín, 28. srpna 2012
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
Tel.: 974 432 207, 724 156 293
E-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem