Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dej sem telefon, nebo bude monokl!

NÁCHODSKO – Útočník prý netušil, že loupí 

mobil2.jpgIlustrační foto/Policie ČR
Docela překvapeně reagoval agresor na právní kvalifikaci, kterou si po svém zadržení vyslechl od náchodských kriminalistů.

Od včerejšího dopoledne hledali náchodští kriminalisté dva muže, kteří v Hronově na nádraží vyhrožovali jednomu z cestujících a potom mu sebrali mobilní telefon. Dva muži chvilku po osmé hodině ráno v úterý 2. února 2015 přistoupili k 23letému mladíkovi sedícímu na lavičce, nejprve po něm chtěli půjčit peníze, pak cigarety, a když odmítl, tak mobil. Ani ten jim však mladík půjčit nechtěl. Tak mu jeden z nich pohrozil násilnými gesty a výhrůžkami, teprve pak mu vystrašený mladík telefon vydal.  Muž si s telefonem si chvilku hrál a pak ho strčil do kapsy.

Hned po několika hodinách kriminalisté vykutálenou dvojici, mladíky ve věku 23 a 24 let zadrželi a převezli na policejní služebnu. Telefon, který měl jeden z nich stále u sebe, mu policisté zabavili a předali zpět majiteli. Největší překvapení ale na 23letého výtečníka čekalo při výslechu následujícho dne, když se dozvěděl, co na jeho počínání říká zákon. Kriminalisté totiž žádost o půjčku ve formě výhrůžky kvalifikovali jako zločin loupeže, na který zákon pamatuje dvou až desetiletým trestem odnětí svobody, a zahájili proti němu trestní stíhání.

por. Mgr. Eva Prachařová
3 .2. 2016 v 15:00 hodin

vytisknout  e-mailem