Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dejte pozor na to, koho si pustíte do bytu !

ČESKOLIPSKO - Návštěvníci ženě způsobili škodu za bezmála 45 000 korun. 

V  jednom českolipském baru se koncem února seznámila s 22letým mladíkem o 32let starší místní žena. On si k ní tehdy přisedl a začali si spolu povídat. Přišla řeč i na to, že má rozbitý botník.  Aniž by si předem domluvili nějaký termín, objevil se u jejích dveří 8. března a oznámil jí, že jde spravit ten botník. Nebyl sám, doprovázel ho jeho kamarád s dítětem. 

Všechny je pozvala dál a vybavovala se s nimi zhruba půl hodiny. Nabídla jim kávu, kterou odmítli, takže si ji nakonec uvařila jen pro sebe. Po vypití kávy si odskočila na toaletu, a když se z ní vrátila, návštěvníci byli pryč. Hrozně jí to překvapilo, protože s nimi do té doby byla legrace. Udivená se posadila na gauč v obývacím pokoji a tam si všimla, že z nabíječky zmizel mobil. Kromě něj i nová televize, kterou měla ještě zabalenou v krabici a postavenou v obýváku za dveřmi.

To nejhorší zjištění na ni čekalo až následující den ráno, když potřebovala peníze a začala hledat obálku s naspořenými 40 000 korunami. Tu už v ložnici na místě, kam si ji vždy ukládá,  nenašla. Protože žije v bytě sama a kromě zmíněné návštěvy za ní nikdo jiný v poslední době nepřišel,  podezřívá z krádeže peněz právě tyto mladé muže. V podstatě je nezná, jeden z nich se jí v baru představil jako Pepa. Telefonní číslo,  které jí na sebe dal, ovšem neexistuje. Je tedy nyní na policistech, aby zjistili,  koho si vlastně domů pozvala. Pokud se jim podaří mladíky vypátrat, zeptají se jich, proč od ženy odešli tak narychlo a bez rozloučení.

13. 3. 2019
por. Bc. Ivana Baláková
Oddělení tisku a prevence
Česká Lípa

vytisknout  e-mailem