Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Deky zdarma?

Ty vám opravdu nikdo nedá 

Okrást šestaosmdesátiletou ženu se nestyděli ve středu 24. února dva muži ve Valdicích. Vše se odehrálo před čtrnáctou hodinou, kdy seniorku přímo před domem, kde žije, oslovil asi třicetiletý muž s tím, že jí přivezl deky, za které nemusí nic platit. Takto lákavé nabídce nešlo odolat, a tak penzistka hned muže pozvala dovnitř.
 
Počítala s tím, že deky pouze uloží v pokoji a muž  poté odejde. To se ale zmýlila. Neznámý se hned začal vyptával, kde má kuchyň, aby si mohla zboží vyzkoušet a zjistit, zda nebude mít na deky alergii. Mezitím přišel do domu druhý muž, asi pětapadesátiletý, který jí pro změnu přinesl peníze z důchodového pojištění. Jednalo se o částku dva tisíce korun. A jak to v takových případech bývá, měl u sebe pouze pětitisícovou bankovku. Žena hned ochotně vyndala z kapsy obálku, ve které měla veškeré úspory, odpočítala patřičný obnos a ten mu předala. V tu chvíli vytáhl i druhý muž pětitisícovou bankovku s tím, že jí také nese dva tisíce z důchodového pojištění. A tak i jemu vrátila 3 tisíce korun. Nakonec jí sdělili, že je čas, aby si deky vyzkoušela. V okamžiku, kdy si lehla, začal jí jeden z mužů přikrývat a přitom jí z kapsy odcizil obálku s penězi. Poté oba z domu odešli. Až po jejich odchodu žena zjistila, že je o několik tisíc korun chudší.
 
K jejich popisu uvedla, že jeden z nich byl ve věku kolem 30 let, asi 175 cm vysoký a měl hubenou postavu. Na sobě měl látkovou tmavou bundu do pasu a tmavé kalhoty. Druhý byl ve věku kolem 55 let a měl silnější postavu. Oblečen byl do látkové bundy a černých kalhot.
 
Policie ČR tímto žádá občany, kteří by k uvedené případu nebo k osobám pachatelů mohli podat jakoukoli informaci, aby tak učinili na linku tísňového volání 158.
nprap. Hana Klečalová
25. 2. 2010 
 
 senioři
 

vytisknout  e-mailem