Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dělal nepořádek a napadal policisty

LOUNY - Výtržnictví a útok na veřejného činitele; Krádež v Kauflandu... 

Výtržnictví a útok na veřejného činitele

Stíhání z dvou trestných činů si nakonec vykoledoval 21letý mladík z Loun, který v nočních hodinách, v polovině srpna letošního roku, porušoval v lounské Poděbradově ulici veřejný pořádek. V podnapilém stavu rozkopával popelnice a když spatřil hlídku městských strážníků, snažil se z místa utéct. Strážníci mladíka vyzvali k prokázání totožnosti, což odmítal a nadále se dopouštěl protiprávního jednání. Dokonce udeřil loktem jednoho ze zasahujících městských policistů do ramene. Strážnící jej předvedli na služebnu obvodního oddělení Policie ČR ke zjištění totožnosti, kde slovně policisty urážel a vyhrožoval jim fyzickým útokem. Vzhledem k jeho agresivnímu chování použili policisté donucovací prostředky, mladíkovi nasadili služební pouta. V minulých dnech byl mladík obviněn z trestných činů útoku na veřejného činitele a výtržnictví, za což mu podle zákona hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Obviněný je vyšetřován na svobodě.  

Krádež v Kauflandu

Mladá Mostečanka přijela ve čtvrtek odpoledne krást do lounského Kauflandu. Do tašky si z regálů naskládala zboží za více než 5 000 Kč a následně prošla bez zaplacení pokladnou. Byla však zadržena ostrahou prodejny a předána přivolaným policistům. Ti jí následně ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže. Po provedených úkonech byla dvacetiletá žena ze zadržení propuštěna.

Odcizení zahradního nábytku

V minulých dnech vnikl neznámý pachatel na pozemek jedné zahrady u železničního mostu v Postoloprtech a odcizil odtud zahradní nábytek. Jednalo se o čtyři křesla, stůl a rozkládací lehátko, vše v hodnotě 5 000 Kč. Navíc si přisvojil i slunečník o průměru 2, 5 metru v hodnotě 3 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

vytisknout  e-mailem