Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dělali si z kriminalistů dobrý den

Takto by se dal vnímat přístup podnikatelů, kteří neoprávněně provozovali hazard v obvodu Prahy 17. Teď jim hrozí až tři roky vězení. 

Kriminalisté oddělení hospodářské kriminality začali celou situaci  prošetřovat na základě podnětu ze strany představitelů Městské části Praha 17 a úředníků Ministerstva financí ČR, konkrétně Odboru 34.

V rámci tohoto prošetřování detektivové zjistili, že provozovatelé baru v ulici Makovského zde zbudovali i nelegální hernu, ke které neměli potřebná povolení.

Proto následovala v červenci loňského roku ze strany kriminalistů hospodářské kriminálky Prahy I prohlídka nebytových prostor. V rámci té zajistili několik desítek výherních automatů, interaktivních video loterijních terminálů a osm set tisíc korun na hotovosti, jakožto výnos z trestné činnosti. Zároveň obvinili dvě osoby z trestného činu neoprávněného  provozování loterie a podobné sázkové hry.

Byť za tento delikt hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, provozovatele „černé“ herny to od jejich počínání neodradilo.

Proto přišla letos v dubnu další realizace, tedy další prohlídka nebytových prostor. I při té kriminalisté zajistili několik desítek automatů, terminálů a dvě stě padesát tisíc na hotovosti. Navíc již stíhaným osobám rozšířili obvinění i o tento další, meritorně stejný delikt.

Jako by si ale provozovatelé dělali z kriminalistů dobrý den a zmiňované obvinění brali na lehkou váhu.

Detektivové totiž zjistili, že už den po jejich zátahu vybavili provozovatelé baru „černou“ hernu novými automaty a terminály a ve své činnosti, ke které nebyli stále oprávněni, vesele pokračovali dál.

Proto přišla další, v pořadí třetí realizace, jejíž výsledky zjištění kriminalistů potvrdily. I tentokrát detektivové zajistili desítky automatů a terminálů, i tentokrát zajistili finanční hotovost dvě stě tisíc korun.

Určitá změna nastala směrem k obviněným. Jednak jsou po poslední razii pro trestný čin neoprávněné provozování loterie a podobné sázkové hry obviněny už tři osoby a na již stíhaného hlavního aktéra uvalil příslušný soud vazbu. Vazebně je tato osoba stíhána především proto, že i přes sdělené obvinění ve svém protiprávním jednání i nadále pokračovala.

Výsledkem snažení kriminalistů je zajištěných bezmála devadesát automatů a terminálů a 1.250.000,- Kč na hotovosti, jakožto výnos z trestné činnosti.

por. Mgr. Tomáš Hulan 13. 6. 2016

vytisknout  e-mailem