Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dělobuch zranil otce se synem - Aktualita

Kriminalisté muže, který vhodil dělobuch mezi diváky obvinili. 

9.11.2023 - Aktualita

Děkujeme médiím za zveřejnění pátrání po hledaném muži. Právě díky nim se kriminalistům podařilo získat poznatky vedoucí k jeho vypátrání. Pětadvacetiletý muž, který vhodil dělobuch do vedlejšího sektoru a při tom zasáhl otce i jeho syna, byl na začátku tohoto týdne obviněn nejen z trestného činu výtržnictví, ale i z trestného činu obecného ohrožení. V případě prokázání viny muži z Hodonínska hrozí trest odění svobody v délce až osmi let.

13.10. 2023 - Aktualita

Děkujeme veřejnosti za pomoc při ztotožnění hledaného muže. Po zveřejnění pátrání v médiích jsme získali více než desítku poznatků k totožnosti hledaného. V průběhu dnešního dne kriminalisté muže vyslechli, ten  však ve věci v současné chvíli odmítl vypovídat. I na dále prosíme svědky této události a další poškozené, aby se nám co nejdříve přihlásili prostřednictvím linky 158. Děkujeme

kpt. Eva Kropáčová

9.10.2023

V souvislosti s fotbalovým derby, které se uskutečnilo v neděli 24. září na stadionu v pražských Vršovicích, kriminalisté pátrají po totožnosti muže zachyceném na kamerovém záznamu.  Ten zcela záměrně prohodil ochranou sítí ze sparťanského kotle do hlediště přímo mezi slavistické fanoušky dva dělobuchy, který po dopadu explodovaly a mezi diváky se začal šířit silný dým. V hledišti se okamžitě strhla panika a několik desítek fanoušků, začalo z tribuny utíkat. Po vhození dělobuchu utrpěl čtyřicetiletý muž popáleninu na ruce a jeho syn tržné poranění v obličeje.

V souvislosti s výtržnostmi, které v průběhu fotbalového utkání proběhli, kriminalisté zajistili kamerový záznam, na kterém je podezřelý muž zachycen přímo při vhazování dělobuchů na vedlejší tribunu. V případě, že poznáváte muže na kamerovém záznamu, či jste byli přímo ohroženi vhozeným dělobuchem, nebo máte jiné důležité svědectví k této události, informace prosím neprodleně oznamte na linku 158.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestného řízení pro podezření z trestného činu výtržnictví a obecné ohrožení, za což muži v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až osmi let. 

kpt. Eva Kropáčová
9.10.2023

vytisknout  e-mailem