Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Den BESIPu na Kladně

Policisté se zapojili do osvětového projektu. 

Statutární město Kladno uspořádalo v minulých dnech společně s BESIPem, Policií ČR Územním odborem Kladno, Zdravotnickou záchrannou službou Středočeského kraje, Městskou policií Kladno, Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, Českou pojišťovnou, firmami Altima, AAA Auto, Litcom, Ber-to, Construct, Kola Holubovský a Odtahovou službou OPLT preventivní osvětovou akci zaměřenou na účastníky silničního provozu. Od 10 do 14 hodin vzdělávali odborníci na náměstí Sítná několik stovek žáků základních a středních škol i učně z kladenských odborných učilišť. Cílem akce bylo upozornit na nejčastější nebezpečí a představit zásady chování v silničním provozu.
 
Na Kladensku se každoročně stane mnoho nehod. Kromě těch vážných jde často o drobné nehody, které se nemusí stát při zachování nejzákladnějších zásad bezpečnosti silničního provozu. Účastníky mnoha nehod se bohužel stávají i děti.
 
„Rodiče si bohužel často neuvědomují rizika, která hrozí jejich dětem zejména z důvodu nepozornosti. Vnímáme jako svou povinnost přispívat v této oblasti k osvětě a omezení rizik hrozících v silničním provozu. Věříme, že investice do výchovy dětí se mnohanásobně vrátí,“ uvedl náměstek kladenského primátora Vojtěch Volf, který akci zahájil společně s ředitelem Krajského ředitelství policie Středočeského kraje plk. Mgr. Janem Ptáčkem.
 
Na praktických příkladech ukázali odborníci dětem i dalším návštěvníkům zásady bezpečnosti pohybu v městském provozu pro cyklisty i chodce, představili moderní bezpečnostní prvky i konkrétní kroky v první pomoci. Děti si vyzkoušely simulátor nárazu a převrácení vozu od BESIPu a vyplňovaly znalostní testy. Zvědavé pohledy přitahovala i rozsáhlá prezentace Policie ČR a Městské policie Kladno. Součástí programu bylo i promítání spotů BESIPu v kině Hutník.
 
Velký dík patří všem subjektům, které přispěly k pestré přehlídce všeho, co se bezpečnosti silničního provozu týká a zajímavou formou tak děti upozorňovali na nástrahy, které na ně mohou na silnici číhat. Poděkování ale patří také společnosti ČSAD MHD Kladno, která poskytla autobusy na rozvoz školáků.
 
Mgr. Petra Černá
koordinátorka prevence kriminality
a vedoucí oddělení krizového řízení
a drogové prevence Magistrátu města Kladna
 
nprap. Michaela Nováková
15.5.2013
 

vytisknout  e-mailem