Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Den bezpečí a pořádku

MĚLNICKO- Letos proběhl v Mělníku již desátý ročník Dne bezpečí a pořádku. 

Ve čtvrtek 23. května 2019 proběhl  u řeky v přístavišti  X. ročník preventivně prezentační akce Den bezpečí a pořádku. Jedná se o prezentaci výstroje, techniky a práce policistů, strážníků, záchranářů, hasičů a dalších složek.

Akci zahájil za přítomnosti vedoucích pracovníků zúčastněných složek místostarosta města Mělník PhDr. Mgr. Petr Volf.

Na travnaté ploše byla připravena celá řada ukázek. Policejní psovodi předvedli ukázku zadržení pachatele služebním psem, psi celníků zase vyhledávání tabákových výrobků.  Následovala ukázka zadržení nebezpečných pachatelů, kteří ujížděli před policisty v kradeném autě po přepadení banky. Na místě je zneškodnili a zadrželi policisté pořádkové jednotky z ÚO Mělník. Policisté a hasilči představili  svá plavidla.

Celé dopoledne si mohli účastníci prohlédnout i policejní techniku, jako například policejní čtyřkolku, motocykl dopravních policistů nebo jejich vozidlo na tzv. skrytý dohled. Nechyběly ani policejní lodě, skútr a výstroj policejních potapěčů. U stánku kriminalistických techniků si zájemci mohli nechat sejmout otisky prstů a prohlédnout jejich automobil. Členové pořádkové jednotky předvedli svou výzbroj a výstroj. V policejním stánku na děti čekaly malé dárky v podobě omalovánek, pexesa, vystřihovánky policejní techniky a mnoho dalších. Zkušení policisté z Obvodního oddělení Mělník byli připraveni zájemcům o práci u Policie ČR poskytnout informace týkající jejich práce a přijetí se služebního poměru.

Na tomto dni se podíleli ukázkou své práce a činnosti i další účastníci, jako například Český červený kříž, Centrum seniorů Mělník, BESIP, Městská policie Mělník a mnoho dalších.

Ikdyž nám letos počasí moc nepřálo, děti odcházely plné dojmů a zážitků.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
27.5.2019

Odkazy do noveho okna

Den bezpečí Mělník

Den bezpečí Mělník 

Detailní náhled

Den bezpečí Mělník

Den bezpečí Mělník 

Detailní náhled

Den bezpečí Mělník

Den bezpečí Mělník 

Detailní náhled

Den bezpečí Mělník

Den bezpečí Mělník 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem