Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Den bezpečí pro město Kladno

Prezentace složek IZS. 

Velkolepá prezentace složek IZS „Den bezpečí pro město Kladno“ se uskutečnila 24. května 2012 v největším středočeském městě na Městském areálu Sletiště. Tu pořádalo Statutární město Kladno ve spolupráci s Policií ČR Územním odborem Kladno, HZS Středočeského kraje, MP Kladno, Záchrannou službou Středočeského kraje, vodními záchranáři, Besipem a báňskou záchrannou službou. S první pomocí děti seznámili studenti střední zdravotnické školy. Téměř čtyři tisíce návštěvníků zhlédlo ukázky práce policistů a hasičů.
 
Nejprve předvedli svoji práci hasiči. Vyprošťovali neopatrného horolezce, který uvízl na laně. Poté následoval blok Policie ČR. Skupina služební kynologie ukázala výcvik policejních psů. Těm se v hranné scénce podařilo zadržet nebezpečného, ozbrojeného pachatele. Jen o několik minut později zasáhla pořádková jednotka proti demonstrantům a poté zneškodnila tábory znepřátelených fotbalových fanoušků. Velký ohlas vzbudil i výcvik oddělení služební hipologie. Policejní koně předvedli svoji práci v nebezpečných situacích. Největší senzací bylo pro návštěvníky přistání vrtulníku Policie ČR. Ten si následně mohly děti prohlédnout. Stejně tak veškerou vystavenou techniku a vybavení policie. Na prezentaci se podílela i pyrotechnická služba a poříční oddíl.
 
Vzhledem k tomu, že byl o „Den bezpečí“ takový zájem, je zřejmé, že se nekonal naposledy. Kladenský magistrát by z pořádání této preventivní akce rád udělal tradici. Bylo dohodnuto, že se bude opakovat v dvouletých cyklech.
 
nprap. Michaela Nováková
4.6.2012

vytisknout  e-mailem