Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Den bezplatné technické kontroly

CHEB - Den bezplatné technické kontroly 

DEN BEZPLATNÉ TECHNICKÉ KONTROLY

 Preventivně informační skupina okresního ředitelství Policie České republiky Cheb připravila pro motoristy ve spolupráci se Stanicí technické kontroly AUTO O.K., s.r.o. Cheb a AUTORENT Salon s.r.o. - STK Mariánské Lázně „Den bezplatné technické kontroly vozidel“, který se uskutečnil v sobotu dne 19. dubna 2008 od 09:00 do 12:00 hodin.
 Na tomto „Dni bezplatné technické kontroly“, který se koná každoročně, si svůj vůz v Chebu nechalo bezplatně zkontrolovat 40 řidičů, v Mar. Lázních si nechalo prohlédnout své vozidlo celkem 31 řidičů. Při kontrolách vozidel, které byly zaměřeny především na podvozek vozidla , kontrolu geometrie přední nápravy, účinnosti a souměrnosti brzd, stavu pneumatik a osvětlení vozidla.  Nejčastěji zjišťovanou závadou byla nedostatečná účinnost brzd, geometrie a osvětlení vozidla.    
 Policisté při této akci řidiče informovali o možnostech zabezpečení svých vozidel, jak se správně zachovat při dopravních nehodách, jak chránit své vozidlo před krádeží a před krádeží věcí z vozidla, jak postupovat při koupi ojetého motorového vozidla, a tím snížit rizika koupě kradeného motorového vozidla, jak myslet na prevenci, že „Vaše auto není trezor“ a v poslední řadě jaká jsou rizika spojená s držením platební karty.
 Řidiči v sobotu opět v chebském okresu prokázali, že jim není technický stav jejich vozidla lhostejný a přispěli tak k bezpečnosti našich silnic.
 

vytisknout  e-mailem