Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Den IZS se vydařil

JABLONEC N.N. - Dospělí i děti obdivovali složky IZS 

Den IZS 2009 001.jpgDen IZS 2009 001.jpg
V průběhu čtvrtka 25.6.2009 mohli občané sledovat na Horním náměstí slavnostní den a to Den Integrovaného záchranného systému. Program akce byl dlouho předtím pečlivě naplánován a připravován jednotlivými složkami. Velké poděkování patří Městu Jablonec n.N., které bylo pro letošní ročník garantem a organizátorem celé akce.
V dopoledním bloku přišla především školní mládež. Téměř tisícovka dětí, od dítek mateřských škol až po středoškoláky, sledovala jednotlivá vystoupení. Velkou pozornost přitáhl společný zásah složek IZS. Pro děti bylo velkým lákadlem vystoupení psů a koní. Občanské sdružení Četnická pátrací stanice Praha pokračovalo ve svých vystoupeních i mezi diváky na vedlejší ploše, což se setkalo s velkým obdivem především kluků. Děti i dospělí věnovali velkou pozornost i stánkům mimo předváděcí plochu. Nemocnice umožňovala lidem vzít do rukou chirurgické náčiní. Zdravotní sestry ochotně vysvětlily jejich užití a význam. Zdravotnická záchranná služba nechala nahlédnout do důkladnosti vybavení vozidla ZZS. Červený kříž měl stále plno, neboť namaskovaná zranění přitahovala děti v nebývalém měřítku. Besip společně s Krajským úřadem Libereckého kraje nechali děti, ale i dospělé, usednout do vozidla F1 a vyzkoušet si ovládání vozidla při různých rychlostech. Hasiči přivezli vysokozdvižnou plošinu, která přitahovala návštěvníky, kteří by se rádi podívali na svět zhora. Vojáci byli především od kluků obdivováni nejen kvůli oblečení, ale hlavně kvůli technice, kterou zde předváděli. Vězeňská služba se předvedla v celé své síle. Dětmi byl nejvíce obdivován pes Kikinka, který je určen pro vyhledávání drog u odsouzených. Vystoupení Horské služby tajilo dech všem, kteří si představili, jak je těžké nebát se výšek, když to vyžaduje záchrana života druhého člověka.
Důležitou obměnou, oproti předchozím ročníkům bylo pokračování tohoto slavnostního dne na jablonecké přehradě. Záchrana tonoucího předvedená Vodní záchrannou službou společně s Leteckou záchrannou službou přitáhla další tisíce diváků.
Den se zkrátka vydařil, dá se říci, že i počasí oproti předchozím dnům všem přálo, takže nyní nezbývá než doufat, že v dalších letech bude možné v Jablonci n.N. podobnou akci zase připravit.

vytisknout  e-mailem