Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Den IZS v Semilech

SEMILY – Složky Integrovaného záchranného systému prezentovaly svoji práci v městském parku Ostrov v Semilech. 

Ve čtvrtek 20. června se na Ostrově v Semilech uskutečnil „Den IZS“ souběžně s republikovým kolem Soutěže mladých zdravotníků. Složky Integrovaného záchranného systému se postaraly o atraktivní zábavu nejen profesionálními ukázkami, ale také prezentací techniky a dopravních prostředků.

Policie ČR si letos pro návštěvníky připravila dvě ukázky své práce. Zásah proti nebezpečným pachatelům předvedli policisté z obvodního oddělení v Semilech spolu se psovody a služebním psem, sedmiletým belgickým ovčákem Apolem. Ve druhé ukázce předvedli výcvik policejních koní policisté z oddělení služební hipologie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.

Další profesionální ukázky předvedl také Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje, a to zásah na nebezpečnou látku, slanění lezce ze žebříku a použití čtyřkolky k hašení požáru. Jednotka Sboru dobrovolných hasičů Semily ukázala návštěvníkům hašení hořícího oleje a Střední škola Semily se prezentovala ukázkou požárního sportu.

Policie ČR měla pro zúčastněné připravenou prezentaci prostředků potřebných pro výkon služby. Návštěvníci si mohli prohlédnout výstroj a výzbroj policistů a služební dopravní prostředky jako např. motocykl dopravní policie, vozidlo BMW, vozidlo pro skrytý dohled, policejní čtyřkolku a další. Stanoviště na akci mělo také oddělení náboru PČR, kde se návštěvníci mohli seznámit s podmínkami přijetí do služebního poměru k Policii ČR. Policejní preventistky na dalším stanovišti poskytly pár užitečných rad, jak zvýšit svoji bezpečnost, a každý z přítomných si odnesl domů i malý dárek.
 

24. 6. 2024
nprap. Martina Frýdová
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem