Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

,,Den otevřených dveří"

OLOMOUCKO - Prezentace policistů na OOP ČR Šternberk 

V úterý 21. června 2016 proběhl v souvislosti s oslavami 25. výročí vzniku Policie České republiky“ na Obvodním oddělení PČR ve Šternberku ,,Den otevřených dveří“. Úvodní slovo pronesl zástupce vedoucího Územního odboru Olomouc plk. Mgr. Richard Jílek, který přivítal přítomné hosty. Naše pozvání přijal starosta města Šternberk, starostové okolních obcí, velitel Městské policie Šternberk, ředitelé základních a středních škol a jiný zástupci státní správy a samosprávy a spolupracujících subjektů.

 Policisté a jiné spolupracující subjekty si nejen v budovách, ale itaké v jejich blízkosti připravili pro více jak 800 návštěvníků této akce prezentaci své práce. Kdo se přišel podívat, měl možnost prohlédnout si výzbroj a výstroj policisty, ale především také vozidla pro výkon služby. Policisté předvedli výjezdní vozidlo kriminalistických techniků VW Amarok, kde měli všichni možnost nechat si profesionálně sejmout  daktyloskopický otisk prstů a nebo si nechat zhotovit trasologický otisk obuvi. Dále byla k vidění čtyřkolka CF Moto Gladiator X8, motocykl dopravní policie, vozidlo pro skrytý dohled dálniční policie, služební vozidlo Hyundai ix 35, cyklohlídka, a Schengenbus  Odboru cizinecké policie. Celé dopoledne probíhaly ukázky práce psovoda a poslušnosti služebního psa. Velký zájem byl také o střelbu z laserové zbraně a o chůzi s opileckými brýlemi, které zkreslují prostorové vnímání. V budově služebny sklidily velký obdiv obrázky dětí ze ZŠ Svatoplukova ve Šternberku. Žáci nakreslili a slohově se vyjádřili k ideální podobě policisty a policistky. Tato díla se stala ozdobou celého přízemí budovy. Velmi navštěvovaným místem byla také policejní cela.

Historik ing. Jiří Vaněček se o svoji sbírku výstroje četnictva podělil s veřejností v jedné z  místností, kde mimo uniformy vystavil i šavle a historickou fotodokumentaci, na které byly k vidění bezpečnostní sbory na Šternbersku v letech 1850 až 1938.  Pietním místem uctili policisté památku těm, kteří za ochranu naší společnosti a jejich hodnot zaplatili cenou nejvyšší, a to vlastním životem.

Fotogalerie zde.

por. Mgr. Pavla Štenclová

22. června 2016

 

vytisknout  e-mailem