Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Den otevřených dveří pro základní školy

Oderští policisté strávili příjemné dopoledne s místními školáky. 

V úterý 12. května v dopoledních hodinách, v rámci prevence s dětmi, pořádalo obvodní oddělení oderské policie akci „Den otevřených dveří pro základní školy“. Návštěvy budovy oderských policistů se zúčastnilo přibližně 70 dětí z 1. a 2. tříd ze ZŠ Komenského a ZŠ Pohořská v Odrách.
Děti si mohly prohlédnout vnitřní prostory obvodního oddělení v Odrách s veškerými pomůckami, výstrojí a výzbrojí. Před oddělením si prohlédly nové služební vozidlo, vyzkoušely neprůstřelné vesty a procvičily dech s alkotestrem. Na třetím stanovišti u silnice 1/47 novojičínští dopravní policisté předvedli dětem radarové měření rychlosti a jejich činnost. Na závěr této akce se všichni zúčastnili veřejného výcviku služebních psů, který před oddělením předvedli nprap. Joukl a pprap. Drexler.
Všechny děti odcházely plné dojmů, velmi nadšené a spokojené ze skutečného setkání s policisty a hlavně s policejním pejskem.
Pro druháky ze Základní školy Komenského byla tato akce také v rámci projektu Ajaxův zápisník, který děti absolvují s oderským policistou nprap. Pavlem Šustkem.

vytisknout  e-mailem