Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Den policie 2010

Pozvánka na Den policie Městského ředitelství Ostrava 

Přijměte prosím mé pozvání k zajímavé akci, která se koná v Ostravě jednou ročně. Dovoluji si Vás pozvat na Den policie Městského ředitelství Ostrava, který se uskuteční jako již tradičně na Slezskoostravském hradě dne 21.6.2010 od 10.00 hodin do 16.00 hodin.

Pro ty co neradi čtou je zde VIDEOPOZVÁNKA
(FABEX OSTRAVSKO)

A nač se mohou návštěvníci této akce vlastně těšit? Zajímavostí je připraveno opravdu víc než dost. Letošní Den policie je věnován padesátému výročí existence Oddělení kriminalistické techniky Ostrava, proto bude na místě přítomno několik techniků, kteří například zájemcům věnují jejich daktyloskopický otisk, návštěvníci se ocitnou v provizorním fotostudiu, na smyšleném místě vraždy, je připravena fotodokumentace z míst činů z průběhu několika desítek let. Na fiktivním místě vraždy zájemci uvidí kriminalistické techniky i kriminalisty přímo v akci, při zajišťování stop. Významnou měrou na fiktivním místě vraždy napomohou také specialisté OKTE (Oddělení kriminalistické techniky a expertiz Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje). 
 

Dále však návštěvníky čekají neméně zajímavé dynamické ukázky, zadržení ozbrojených nebezpečných pachatelů. Ukázky Vězeňské služby ČR  jsou víc než „akční“, přímo na hradě zjistíte, zda se pokus o osvobození vězně pachateli zdařil. Přitom ukázky vězeňské služby jsou prezentovány na ostravské veřejnosti velmi zřídkakdy. Uvidíte speciální techniku, zbraně i samotný zákrok při eskortě pachatelů.
Program je věnován nejen dětem, ale také seniorům, je pro ně připravena beseda s geriatrem, cimbálová muzika i například měření tlaku. Pro děti jsou dále přichystány soutěže ve spolupráci s Besipem, ale též v našem preventivním stánku. Nebudou chybět ani naši kynologové se psy a také malí psovodi našeho kurzu městského psa. Spatříte i pyrotechniky, speciální vozidla, motorku a mnohé další. Akci bezesporu ozvláštní nejen taneční vystoupení základní umělecké školy, ale především vystoupení seniorek – mažoretek. Babičky mažoretky Bambulky oslaví letos v létě sedmé výročí existence, ale jsou také držitelkami rekordu nejstarší mažoretky.   Věkový průměr těchto mažoretek se pohybuje kolem 84 let, nejstarším seniorkám je 89 let. Den policie vyvrcholí slavnostním předáním medailí policistům i plaket policejního prezidenta nominovaným osobnostem.

Vstup na akci je zdarma a čeká Vás dokonce prohlídka hradu s průvodkyní v dobovém oblečení (rovněž neprobíhá každodenně).

Program Dne policie je víc než přepestrý, přijďte se podívat! (plakát ke ztažení ve formátupdf)


 

                                                                                          plk. Mgr. Tomáš Landsfeld
                                                                         ředitel Městského ředitelství policie Ostrava
 

vytisknout  e-mailem