Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Den policie dětem

Jihočeský kraj – Jihočeští policisté spolu s rakouskými, bavorskými kolegy a partnery, Vás srdečně zvou na Den policie dětem do areálu Sportovního klubu Policie ČR v Českých Budějovicích. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Ve středu 27. června 2012 proběhne od 8.00 do 14.00 hodin v areálu Sportovního klubu Policie ČR, Kubatova 25 v Českých Budějovicích  "Den policie dětem.“  Jako již v předchozích letech tak i  v letošním roce připravili jihočeští policisté spolu se svými kolegy z Horního Rakouska a Dolního Bavorska, v rámci dlouhodobé a úspěšné spolupráce  Den policie, který bude patřit zejména dětem, ale na své si v pestrém a bohatém programu přijdou i dospělí. Policisté tak plynně navážou na dosud úspěšnou realizaci projektů spolufinancovaných ze zdrojů Evropské unie . Návštěvníci si budou moci prohlédnout veškeré vybavení a techniku, kterou jihočeští ale i rakouští a bavorští policisté využívají ke své každodenní, mnohdy velmi náročné práci. K vidění bude práce specialistů, kriminalistů z Odboru kriminalistických technik a expertíz, kteří názorně předvedou, jak vypadá jejich práce na místě činu, ukáží jak se za pomoci nejmodernějších technik sestavuje portrét pachatele či jiných osob zúčastněných na závažných případech a  kriminalistickou identifikaci, jak se sestavení portrétu odborně nazývá, si návštěvníci budou moci sami vyzkoušet.
 
Program celého dne zpestří ukázkami práce policisté Zásahové jednotky, kteří předvedou zadržení pachatele, policisté z Oddělení služební kynologie, kteří ukáží jak probíhá výcvik služebních psů a v neposlední řadě se představí policisté, kteří předvedou základní techniky sebeobrany. V rámci programu bude od ranních hodin probíhat soutěž „Detektivem na(ne)čisto“, do které se přihlásily děti ze základních škol z krajského města. Děti si tak vyzkouší, co obnáší práce policistů, kteří řeší ty nejzávažnější zločiny a nahlédnou tak pod roušku tajemna a zjistí jak náročná a mravenčí činnost policistu čeká před dosažením kýženého výsledku, jakým je dopadení pachatele. Vítězný tým  si odnese zajímavé ceny. Po celý den budou pro děti připraveny zajímavé soutěže jako například  znalost dopravních značek, dráha zdatnosti či znalost bezpečného chování o prázdninách. Akce se jako již tradičně zúčastní Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra, Český červený kříž a BESIP.
 
Přijďte se spolu s námi pobavit, shlédnout profesionálně připravené ukázky práce nejen jihočeských policistů a dovědět se spoustu nových a zajímavých informací.
 
 
Program dne :
 
Den policie dětem.pdf
 
Těšíme se na Vaši účast!
 
por. Bc. Lenka Holická, pisjc@mvcr.cz
 
25. června 2012

vytisknout  e-mailem