Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Den pro děti s Ajaxem

Zápisník pejska Ajaxe 

se stal už oblíbenou pomůckou v hodinách  prvouky a vlastivědy  na všech základních i praktických školách na okrese Karlovy Vary.
Děti po celý školní rok plní různé úkoly, učí se základním pravidlům ochrany života, zdraví a majetku, základům pravidel silničního provozu, procvičují si základy slušného chování a vzájemných mezilidských vztahů.  Nenásilnou formou her, řešení problémů a postupného učení vstupují pomalu do života dospělých.
Na konci školního roku jsou pak všechny děti druhých tříd základních a praktických škol na okrese Karlovy Vary pozvány  na hřiště  SKP Hvězda (sportovního klubu policistů) v Tuhnicích v Karlových Varech.
Jako každý rok, také letos preventivně informační skupina pro děti  připravila  ukázky práce policistů a  odměny za celoroční práci dětí a učitelů. 
Přestože počasí dětem nepřálo, mohly se podívat na práci kynologické služby (ukázku poslušnosti, vyštěkání pachatele, zadržení pachatele a zadržení pachatele s protiúderem), určitě je zaujala  ukázka profesní sebeobrany. Děti si mohly prohlédnout služební policejní vozidlo, zaujal je policista oblečený do   protiúderového obleku, získaly otisky svého palce a jako odměnu si odnesly pexesa Městské policie a sladkosti. Městská policie se setkání s dětmi účastnila letos poprvé a nabídla dětem také ukázku své techniky (služební vozidlo a motocykl Městské policie). Ukázku psovodů Policie ČR rozšířil strážník   Městské policie – psovod se svým svěřencem.
Vzhledem ke špatnému počasí se mnoho škol omluvilo z účasti, přesto na Den s Ajaxem přišla téměř třetina pozvaných dětí.
Odkazy do noveho okna

Den s Ajaxem  4

Den s Ajaxem 4 

Detailní náhled

Den s Ajaxem 1

Den s Ajaxem 1  

Detailní náhled

Den s Ajaxem 2

Den s Ajaxem 2 

Detailní náhled

Den s Ajaxem 3

Den s Ajaxem 3 

Detailní náhled

Den s Ajaxem 5

Den s Ajaxem 5 

Detailní náhled

Den s Ajaxem 6

Den s Ajaxem 6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem