Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Den s "IZS" pro děti v Čáslavi

Dne 3. dubna 2009 zorganizovalo vedení OOP Čáslav ukázku vozidel a vybavení “IZS” (integrovaný záchranný systém). 

akce čáslav 2 akce čáslav 2
akce čáslav 3 akce čáslav 3
akce čáslav 4 akce čáslav 4
akce čáslav akce čáslav

     O součinnost byly požádány složky z Policie ČR okresu Kutná Hora (Skupina dopravních nehod, Dopravní inspektorát, OOP Zruč n/S), dále Městská policie Čáslav, Hasiči Čáslav, Rychlá záchranná služba Kutná Hora).
       Vysloveně “mega” akce, na které bylo předvedeno celkem 8 vozidel IZS , policejní motocykl, služební pes čáslavské městské policie, se zúčastnilo celkem 520 dětí se svými učiteli. Akce měla za cíl oslovit I. stupně ZŠ v Čáslavi a blízkého okolí, seznámení dětí s prací všech složek IZS, se závěrečnou prohlídkou budovy OOP Čáslav (cela pro zadržení osob, ukázka výstroje a výzbroje policistů atd.), která v brzké době projde celkovou modernizací-rekonstrukcí celého přízemí a hlavního vstupu do budovy. Výsledkem byly zvídavé otázky dětí, jejich nadšení z ukázek, spokojenost a zážitky. Jako pozornost obdrželi všichni žáci malou sladkost a propagační materiály Policie ČR.
  Zároveň tímto Informujeme občany o skutečnosti, že v brzké době (duben-květen 2009) nebude přístupný hlavní vchod do budovy OOP Čáslav pro veřejnost, ale vchod bude možný z vedlejšího parkoviště uvnitř areálu OOP (parkoviště blíže k městu, zadní vchod budovy). Konec rekonstrukcí předpokládán do 30.6. 2009.

      Závěrem bych chtěl poděkovat VŠEM zúčastněným složkám IZS, za jejich nadstandartní přístup k uspořádané akci.

 

   npor.Bc. Lubomír Vilímek
        vedoucí oddělení
         OOP ČR Čáslav

 

vytisknout  e-mailem