Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Den s IZS v Peci pod Sněžkou

Krakonoš zapomněl na pěkné počasí 

Den s IZS Pec pod SněžkouDen s IZS Pec pod Sněžkou
V průběhu sobotního odpoledne 6. 9. 2014 se v Peci pod Sněžkou na místním hřišti konal za přítomnosti pana starosty Alana Tomáška den s Integrovaným záchranným systémem. Uvedené akce se zúčastnili záchranáři, hasiči, Městská policie Trutnov a policisté z místního obvodního oddělení společně s kolegou z oddělení tisku a prevence. Krátce po třinácté hodině začali na místní sportovní plácek přicházet první návštěvníci. Jednalo se o děti v doprovodu svých rodičů či prarodičů.
S ohledem na nepřízeň počasí velká část připravené akce proběhla pod zastřešením, které je součástí uvedeného hřiště. 
Policista oddělení tisku a prevence s dětmi pohovořil na témata bezpečné cesty do školy, dále potom, jak se chovat jako chodec, cyklista či spolujezdec v motorovém vozidle a v neposlední řadě bylo hovořeno o všeobecné bezpečnosti dětí na volném prostranství. Po uvedeném povídání si děti mohly prohlédnout výzbroj a výstroj policistů zařazených v pořádkových jednotkách. Děti, ale i dospělí si nenechali ujít možnost, si některé z výstrojních součástek vyzkoušet, jak se říká na vlastní kůži. Následně program pokračoval ukázkou městských policistů z Trutnova. Děti si dále prohlédly výstroj a výzbroj hasičů, záchranářů a členů Horské služby.
Samotný závěr uvedené akce byl pro děti ukončen možností projížďky na terénní čtyřkolce, které dle našeho názoru využili snad všichni zúčastnění. Za statečnost potom každé dítko dostalo preventivní upomínkový předmět věnovaný Policií České republiky.
I přes nepřízeň počasí, které do horského střediska dorazilo, byl uvedený den s IZS všemi vyhodnocen jako velice zdařilý.
por. Bc. Udo Ertner
8. 9. 2014 v 15:00
Odkazy do noveho okna

Den s IZS 1.

Den s IZS 1. 

Detailní náhled

Den s IZS 2.

Den s IZS 2. 

Detailní náhled

Den s IZS 3.

Den s IZS 3. 

Detailní náhled

Den s IZS 4.

Den s IZS 4. 

Detailní náhled

Den s IZS 5.

Den s IZS 5. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem