Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Den s IZS ve Volarech

Prachaticko-Představení záchranného integrovaného systému dětem ze Základní školy ve Volarech  

     Ve středu 30. září se uskutečnil dětský den pro děti ze Základní školy ve Volarech. Na místním hřišti byla pro děti připravena společná akce uspořádaná Inspektorátem cizinecké policie Prachatice se sídlem v Dolní Silnici. Akce se účastnil také Hasičský sbor a Záchranná služba z Volar, oblastní ředitelství služby cizinecké policie České Budějovice, psovodi z oddělení služební kynologie odboru specializovaných činností. Své zastoupení mělo i Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje prostřednictvím psovodů z Oddělení služební kynologie, Skupiny základních kynologických činností Prachatice. Dále jako hosté byli pozváni kolegové z bavorské policie, kteří na akci dojeli v civilním voze zn. Audi, které bylo vybaveno policejní technikou.
Dětského dne se zúčastnilo celkem 198 žáků prvního stupně Základní školy. Po krátkém uvítání byla dětem předvedena oblíbená činnost psovodů- poslušnost psů, vyhledávání omamných látek a exploziv, kontrola osob až po zadržení nebezpečného pachatele. Po ukázce práce se psy byla dětem předvedena simulovaná záchranná akce, kdy byla demonstrována nehoda na sportovním hřišti, po pádu fotbalové branky na dobrovolníka z řad volarských žáků. Postupně byly představeny jednotlivé složky záchranného integrovaného systému.  Děti měly možnost seznámit se s prací policistů, záchranářů, hasičů, a také měly možnost porovnat vybavení služebních aut u jednotlivých složek záchranného integrovaného systému. Zde ocenily zejména možnost osobně si vyzkoušet výstroj a výzbroj jednotlivých složek . Z policejní tématiky se seznámily s možnostmi využití termovize, mohly si vyzkoušet neprůstřelnou vestu. Pro volarské žáky byl připraven i tzv. Schengenbus, kde jim bylo předvedeno praktické využití policejní techniky při zkoumání padělků cestovních dokladů a bankovek. Zajímavou zkušeností byla pro děti i možnost porovnání technického vybavení služebního auta u kolegů z bavorské policie.
     Na závěr dětského dne byly děti odměněni drobnými upomínkovými předměty. Členy záchranného integrovaného systému čekal na závěr akce hlasitý potlesk a poděkování jak z řad žáků,  tak i z řad pedagogů volarské Základní školy.
    Společná akce byla označena za povedenou, a pro děti nesmírně poučnou, a její   účastníci si přislíbili opětovné zorganizování akce na příští rok.

vytisknout  e-mailem