Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Den s Městským obvodem Plzeň 3

Balonová show  

    V sobotu 27. června se od 14:00 hodin konala akce s názvem „Den s Městským obvodem Plzeň 3aneb Balonová show“, která se konala u Borské přehrady. Celou akci zahájil starosta třetího městského obvodu pan Jiří Strobach společně s moderátory Michalem Suchánkem a Richardem Genzerem.   
    Program celého odpoledne byl opravdu pestrý. Kromě soutěží o vzlet balonem se lidé mohli těšit na seskoky parašutistů do přehrady, hasičů či městské policie. O spolupráci požádali radní města Plzně i ředitele Městského ředitelství policie Plzeň. A tak mohli návštěvníci vidět zákrok pořádkové jednotky proti demonstrantům, během které seznámila pracovnice preventivně informační skupiny Plzeň – město všechny diváky s náplní práce těchto policistů. Občané se tak dozvěděli, že strážci zákona zařazení v pořádkové jednotce slouží na různých obvodních odděleních. Coby policisté pořádkové jednotky dohlížejí na bezpečnost občanů při různých sportovních a kulturních akcí, kde hrozí narušení veřejného pořádku. Nechyběly ani ukázky sebeobrany nebo z běžné policejní praxe, konkrétně pak zadržení nebezpečného a ozbrojeného pachatele nebo zadržení zloděje vozidla.
    V 17:00 hodin starosta třetího městského obvodu, pan Jiří Strobach, ocenil pět významných Plzeňanů plaketou Bohumila Kulhánka. Mezi oceněnými byl i vedoucí největšího a nejzatíženějšího obvodního oddělení policie Plzeň se sídlem v Perlové ulici, nadporučík Bc. Tomáš Müller.
    Návštěvníkům se přijeli představit i policejní psi se svými psovody. I oni ukázali, co všechno umí a jak zvládají zadržet pachatele. Diváci byli ze všech policejních ukázek nadšení. Celé odpoledne pak mohli lidé navštívit i stánek policistů z preventivně informační skupiny. Děti si vyplnily různé testy, které poté s policisty vyměnily za dárek. Dospělí se pak mohli bez obav zeptat na vše, co je z hlediska prevence kriminality zajímalo.

nprap. Simona Čejková

Odkazy do noveho okna

Moderátoři

Moderátoři 

Detailní náhled

parašutisté

parašutisté 

Detailní náhled

Psovodi II

Psovodi II 

Detailní náhled

Psovodi III

Psovodi III 

Detailní náhled

Tomáš II

Tomáš II 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem