Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

"Den s Policií 2009" se blíží

ČESKÁ LÍPA - Návštěvníky čeká pestrý program. 


      V sobotu dne 6. června 2009 v čase od 10.00 do 16.00 hodin proběhne na Autodromu v Sosnové již 8. ročník „Dne s policií a ostatními složkami IZS“. Spolupořadateli akce jsou Policie ČR - Územní odbor Česká Lípa, město Česká Lípa, Městská policie Česká Lípa, Hasičský záchranný sbor Česká Lípa a Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje.
      Autodrom Sosnová přispěl do programu projektem „MOGUL SAFETY CUP“, který podporuje bezpečnost v silničním provozu. V rámci tohoto projektu mohou motoristé s trvalým bydlištěm v České Lípě bezplatně projít základním kurzem bezpečné jízdy. Pod vedením profesionálních instruktorů kurzů bezpečné jízdy budou zájemci absolvovat šedesátiminutovou teoretickou přípravu a v následujících devadesáti minutách praktickou část výuky na autodráze  (zde se procvičí ve vyhýbacích manévrech, správném brždění vozidel apod.). Zájemci se mohou od 11. května 2009 zaregistrovat na webové  adrese www.mogulsafetycup.cz. Sebou je nutné mít platný řidičský průkaz a vlastní osobní vozidlo.
      Návštěvníci akce mohou mimo jiné shlédnout činnost policejních psovodů se speciálně vycvičenými psy, ukázku zadržení nebezpečného pachatele příslušníky stálé pořádkové jednotky Územního odboru Česká Lípa (těžkooděnce) nebo ukázku součinnosti příslušníků hasičského záchranného sboru se zdravotníky záchranné služby.
      Všichni motorizovaní návštěvníci mohou využít bezplatného změření tachometru vozidla policejním radarem nebo autoškoly smyku, která bude probíhat na profesionální dráze autodromu.
      Pro děti jsou připraveny soutěže o ceny v jízdě na kolech nebo ve střelbě ze vzduchovky. Děti mohou využít k zábavě i leaserovou střelnici, motokáry, mini autíčka, skákací hrad a další zajímavé atrakce.
      Program dne jistě příjemně vyplní i hudební vystoupení Petra Šišky a jeho skupiny Legendy se vrací. K dobré náladě navíc zazpívají i známí muzikáloví zpěváci.
      Nemotorizovaní návštěvníci akce mohou využít bezplatné městské autobusové dopravy ( zastávky Česká Lípa Dlouhá ulice,  KD Crystal a  Autodrom - jízdní řád bude na jednotlivých zastávkách vyvěšen).

 

vytisknout  e-mailem