Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Den s Policií 2013

KRAJ VYSOČINA: Návštěvníci mohou zhlédnout ukázky policejní práce 

Ve středu 12. června se v Jihlavě bude konat tradiční preventivně prezentační akce Krajského ředitelství policie kraje Vysočina - Den s Policií ČR. Akce se koná pod záštitou primátora statutárního města Jihlava ing. Jaroslava Vymazala.

Pro všechny návštěvníky z řad široké veřejnosti je připraven bohatý a zajímavý program, který bude rozdělen do dvou částí. V dopolední části, která bude probíhat v době od 9.00 do 13.00 hodin v prostoru letiště v Jihlavě - Henčově, budou mít všichni návštěvníci možnost zdarma zhlédnout zajímavé statické i dynamické ukázky činnosti všech složek integrovaného záchranného systému.

Odpolední část slavnostního dne se přesune od 14.00 hodin do horní části Masarykova náměstí v Jihlavě. Zde si může veřejnost vyslechnout promenádní koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky. Koncert bude složený ze známých skladeb českých i zahraničních autorů. I zde bude Krajské ředitelství policie kraje Vysočina prezentovat svoji policejní techniku.

V rámci dopolední přehlídky bude na henčovském letišti k vidění nejmodernější technika, výstroj a výzbroj, kterou v několika ukázkách předvedou policisté, profesionální hasiči, zdravotníci a příslušníci Armády ČR. Policii České republiky budou reprezentovat policisté pořádkové, dopravní, cizinecké a dálniční policie, pyrotechnici, kriminalističtí technici, jízdní policie, policejní psovodi a policisté pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.

Připravena je také atraktivní ukázka činnosti zásahové jednotky pro ochranu Jaderné elektrárny Dukovany. Na travnaté letištní ploše by měl v průběhu dopoledne přistát policejní vrtulník Letecké služby Policie ČR i vrtulník Letecké záchranné služby. Zajímavá bude i ukázka armádního bitevního vrtulníku Mil Mi – 24 Hind z náměšťské 22. základny letectva. Na celé dopoledne je připravený také bohatý doprovodný program, v rámci něhož si mohou návštěvníci například vyzkoušet prvky simulátoru nárazu ve stánku BESIP týmu, seznámit se se základními principy v oblasti požární prevence nebo zblízka poznat vybavení nejmodernějších policejních a hasičských vozidel a vozidla rychlé záchranné služby.

Jde o nejvýznamnější prezentační akci policejních složek v rámci našeho kraje. Všem návštěvníkům chceme vhodnou formou co nejvíce přiblížit každodenní nelehkou policejní práci a předvést naši techniku. Zároveň chceme veřejnosti ukázat, že policisté jsou připraveni i na extrémní zákroky a zásahy proti pachatelům,“ řekl k hlavnímu smyslu tradiční akce plk. Mgr. Miloš Trojánek, ředitel Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.

Pro všechny zájemce o dopolední část programu Dne s Policií je na letiště Henčov zajištěna zdarma kyvadlová autobusová doprava, která bude odjíždět ze zastávky vedle obchodního domu Prior na Masarykově náměstí v Jihlavě. Odjezdy autobusů z náměstí, které budou viditelně označeny, jsou stanoveny na 8.00 a 8.30 hodin. Odvoz návštěvníků z letiště zpět do Jihlavy bude zajištěn rovněž kyvadlově podle aktuální potřeby. Kyvadlová doprava i připravený program budou pro veřejnost po celý den zcela zdarma. 

nprap. Martin Dušek, vrchní inspektor

11. června 2013

vytisknout  e-mailem