Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Den s Policií ČR v Rožnově p. R.

VSETÍNSKO: Všechny srdečně zveme na velkou prezentační akci! 

Kdo si hraje, nezlobí aneb Den s Policií ČR je název velké akce, která proběhne v neděli 7. června 2015 od 9 do 13 hod. v prostorách městského parku v Rožnově p. R. A na co se mohou návštěvníci těšit?
 
Během dopoledne proběhne ukázka výcviku sebeobrany v podání policistů ze Střední policejní školy v Holešově, dále dynamická ukázka výcviku služebních psů, jízdní policie a na závěr bude akční ukázka zadržení nebezpečného pachatele, kterou předvedou policisté z pohotovostního a eskortního oddělení ze Zlína.
 
Pro diváky jsme dále připravili policejní vozidla Škodu Yeti, VW Passat s radarem, motocykl Yamaha s radarem, policejní jízdní kolo a dále nové speciální policejní vozidlo Mercedes Benz. Nebude chybět ukázka výzbroje a výstroje policistů, protiúderové prostředky nebo maskovací oblek Hejkal. Návštěvníci se budou moci podívat, jak je náročné sestavit portrét osoby, uvidí, jak pracují kriminalističtí technici, kteří předvedou mnoho zajímavého například, jak se snímají otisky prstů. Zajímavá bude určitě prezentace policejních pyrotechniků, kteří přijedou až z Olomouce nebo ukázka cestovních pasů, kterou zajišťuje Střední policejní škola v Holešově.
 
U dopravních policistů si děti si budou moci ověřit své znalosti z dopravní výchovy formou testů a vyzkoušet dovednosti při jízdě zručnosti na jízdním kole, kterou připraví Besip. Svojí technikou a výbavou se bude prezentovat i městská policie a hasičský sbor města. Pro malé návštěvníky bude připravena spousta soutěží a atrakcí, z nichž poutavá bude určitě lanová dráha, kterou připraví strážníci městské policie.
 
Akci pořádá město Rožnov p. R. a Policie ČR ve spolupráci s Městskou policií Rožnov p. R., Hasičským sborem města Rožnov p. R. a Besipem. 
 
Všechny srdečně na Den s Policií ČR zveme. Bude to jediná akce v letošním roce, na které se bude policie v takovém rozsahu prezentovat.  
 
 
Den s Policií ČRDen s Policií ČR
2. června 2015, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem